STSL | Olabilecek en uygun başlangıç..

Spor Toto Süper Lig'in 18.haftasında Galatasaray evinde Ankaragücü'nü ağırladı. Henüz ilk dakikasında Galatasaray'ın öne geçtiği maç Galatasaray adına bir şova dönüştü ve maçı Galatasaray 6-0 gibi farklı bir skorla kazandı. Gelin şimdi hep birlikte bu şova dönen maçı birlikte inceleyelim. 

Galatasaray, devre arasında bir değişim yaşayacağının sinyallerini başta Fatih Terim olmak üzere herkes belirtiyordu. Bu değişim takım içinde nasıl bir döngüye sebep olacağı konusunda kimsenin bir fikri yoktu. Sürpriz şekilde ilk bileti kesilen Serdar Aziz oldu. Serdar Aziz'i, Eren Derdiyok ve Al Ittihad'a transfer olan Garry Rodrigues takip etti. Son giden isim ise Fatih Terim'i prensi olarak lanse edilen Ozan Kabak oldu. İdeal ilk 11'inde 4 oyuncu yollayan Galatasaray sadece sol bek Emre Taşdemir ve stoper Marcao'yu transfer etti. İlk 11 olarak ise sadece Marcao'yu gördük. Takımda tek ise Asya Kupası 'na giden Nagatomo oldu. Japon oyuncu yerine ise Linnes tercih edilmişti. Maça Galatasaray oldukça hızlı başladı. Ön alanda yapılan pres sonrası kazanılan topta henüz 1.dakika dolmamışken Sinan Gümüş, Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Ankaragücü her ne kadar önde basmaya çalışsa da yaptıkları bu pres oldukça kötüydü. Ön bölge ile arka taraf bir uyum içerisinde baskı yapmayı beceremeyince Galatasaray, çok rahat topu 2.ve 3.bölgeye taşıdı. Burada dikkat çeken nokta ise Marcao'nun ayağına hakim futbolcu görüntüsüydü. Bazen çok gereksiz toplar kullanıyor olsa da ayağına hakim bir stoper olması her zaman hanesine +1 yazacaktır. Zira günümüz futbolunda kalecinin dahi iyi top kullanabilmesi mühim hale geldi. Galatasaray'ın elini kolunu sallayarak 3.bölgeye top taşıyor oluşu ve Ankaragücü kenar oyuncularının savunma konusundaki tembelliği Onyekuru'ya çok büyük bir konfor alanı oluşmasına sebep oldu. İlk yarıda dahi hat-trick yapabilme imkanına sahip olan Onyekuru karar verme işinde yavaş kalınca Galatasaray ilk yarıyı 3 farkla önde bitirdi.

İkinci yarıda da gardı düşen ve takım içi sorunlarla boğuşan Ankaragücü birkaç dakika reaksiyon verdi ancak Galatasaray'ın 4.golü sonrası tamamen gardı düştü. Maç resmi olmasa da tam olarak burada bitti. Bu dakikadan sonrası tamamen antrenman maçı seyrinde geçerken Galatasaray teknik heyeti sahada genç isimlere şans vermeye başladı. Galatasaray adına ikinci yarıya hala transferleri yapılmamış bir takım olarak en iyi rakip herhalde finansal ve takım içi sorunlarla boğuşan Ankaragücü'nden başkası olamazdı. Bu maç üzerinden Galatasaray adına konuşmak çok doğru olmaz zira Galatasaray'ın hiçbir zaman iç sahadaki maçlar sorun olmadı. Galatasaray'ın dış sahada neler yapacağı şampiyonluk adına belirleyici olacak. Bol gollü galibiyet de forvet transferini 1 tane forvet olsa da olur mantığına itmemeli. 

Ayrıca maçtan sonra ortaya çıkan kondisyoner farkı gibi sözler de oldukça yanıltıcı. Bizler antrenman bilimi veya antrenman düzenleri hakkında konuşacak donanıma sahip değiliz ancak 10 gün içerisinde bir yüklemenin veya çalışmanın fayda göstermesini beklemek de oldukça hayali. Kondisyon farkını görmek için Hasan Şaş'ın da belirttiği gibi 15-20 gün beklemek de fayda var.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0