ZTK | Güle oynaya, çeyrek finaldeyiz!

Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turunun ikinci maçında Boluspor’u evinde ağırlayan Galatasaray rakibi karşısında sahadan 4-1’lik skorla galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı. Galatasaray’a galibiyeti getiren goller Yunus Akgün (3) ve Muğdat Çelik’ten geldi. 

Boluspor karşısında ilk maçın 1-0’lık avantajını elinde bulunduran Galatasaray mücadeleye İsmail Çipe - Martin Linnes, Semih Kaya, Ahmet Çalık, Ömer Bayram - Ryan Donk, Celil Yüksel, Selçuk İnan - Yunus Akgün, Muğdat Çelik ve Sinan Gümüş onbiriyle çıktı. Teknik direktör Fatih Terim, elindeki kısıtlı olan mevcut kadro rotasyonunu hem azami kullanmak hem de maç temposu eksik olan isimleri takıma ısındırmak için oldukça yerinde bir tercih yaptı. Hafta sonu oynanacak olan karşılaşmayı da dikkate aldığını belirten Terim, bunu kadro tercihinde ve oyun içerisinde yaptığı değişikliklerle net olarak gösterdi. Gönül isterdi ki, Gökay ve Atalay onbirde sahaya çıksaydı ancak sezonun genelinde Semih yada Selçuk, fizik olarak bize daha fazla lazım olacak isimler.. Oldukça durağan geçen ilk yarıda 20.dakikada Yunus Akgün’ün kafa golüyle öne geçen Galatasaray, ilk yarım saat dolduğunda da Yunus Akgün’ün başrol oynadığı pozisyonda Muğdat Çelik ile farkı ikiye taşıdı. İlk yarıda gol pozisyonları dışında 24 ve 39.dakikada Sinan Gümüş ile iki net fırsatı değerlendiremeyen Galatasaray soyunma odasına da 2-0 önde gitti. Devrenin dikkat çeken detaylarından birisi genç oyuncu Celil Yüksel’in orta sahadaki temposu ve Yunus Akgün’ün hücumda etkili oyunu olurken, takım olarak pozisyon verilmemesi de devrenin pozitif yanlarından birisiydi. 

Mücadelenin ikinci yarısına değişiklik yapmadan başlayan Galatasaray, rakibi karşısında devre başında Ryan Donk, Sinan Gümüş ve Muğdat Çelik ile girdiği fırsatları değerlendiremedi. Karşılaşmanın 60.dakikasında Sinan Gümüş kenara gelirken, Emre Taşdemir oyuna dahil olan isimdi. Konuk ekip Boluspor adına 65.dakikada Ufuk Budak ceza sahası dışından kaleye çok sert vurdu ama eşleşmenin başarılı isimlerinden yedek kalecimiz İsmail Çipe topu kornere çeldi. Bu pozisyondan sadece 2 dakika sonra Yusuf Emre ceza sahası dışından kaleye denedi ama İsmail Çipe yine başarılıydı. Pozisyonun devamında ise Galatasaray farkı 3’e çıkartan golü buldu. İsmail Çipe’nin uzun degajı sonrasında ceza sahasında topla buluşan Muğdat Çelik’in pası sonrasında Yunus Akgün tek vuruşla skoru 3-0’a getirdi. Karşılaşmanın 75.dakikasında Semih Kaya ile net bir pozisyondan yararlanamayan Galatasaray, pozisyonun başında Yunus Akgün’e yapılan faul sonrası penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen genç oyuncu, kaleciyi ve topu ayrı köşelere gönderirken Ali Sami Yen Arena’da ilk kez hattrick yaparken gözyaşlarına da engel olamadı. Penaltıdan sadece bir kaç dakika sonra Ömer Bayram’ın ceza sahasında anlamsızca yaptığı iki faul sonrasında Boluspor penaltı kazanırken, Azubueke topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu belirledi; 4-1. 

Karşılaşmanın 86.dakikasında Boluspor adına Batuhan’ın vuruşu direkten dönerken, pozisyonun devamında Semih Kaya araya girerek tehlikenin büyümesini önledi. Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim karşılaşmanın son 10 dakikasında 19 yaşındaki kaleci Batuhan Şen’i de oyuna dahil ederek, bu sezon altyapıdan 10. isme resmi bir karşılaşmada forma vermiş oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0