ZTK | Mühim olan kazanmak..

Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turunun ilk maçında Boluspor deplasmanında sahaya çıkan Galatasaray rakibi karşısında rotasyon ağırlıklı bir kadroyla mücadele etti. Bolu deplasmanında Selçuk İnan’ın penaltıdan bulduğu golle 1-0 galip ayrılan Terim’in öğrencileri, rövanş öncesinde de avantajı ele geçirdi. 

Geçtiğimiz hafta oynanması planlanan ancak yoğun kar yağışı nedeniyle bugüne ertelenen karşılaşmaya İsmail Çipe, Martin Linnes - Gökay Güney, Ahmet Çalık, Ömer Bayram - Ryan Donk, Selçuk İnan, Younes Belhanda - Yunus Akgün, Sinan Gümüş ve Muğdat Çelik onbiriyle çıkan Galatasaray rakibi karşısında oyunun başında kontrolü ele aldı. Sert ve zorlu bir zeminde oynanılan karşılaşmada özellikle kanatlarda Yunus Akgün ve Muğdat Çelik ile atak arayan takımımızda günün dikkat çeken ismi kuşkusuz İsmail Çipe oldu. 

Düşük tempoyla başlayan maçın 9. dakikasında ceza sahası içerisine yapılan ortayı Boluspor savunması uzaklaştıramadı. Hücuma katılan Gökay, seken topu takip ederek şutunu çekti ancak rakip savunmaya takıldı. Orta yuvarlakta 25. dakikada topla buluşan Belhanda rakip ceza saha sahası yayına kadar başarılı bir şekilde ilerleyerek şutunu çekti ancak kaleci Gökhan’ı geçemedi. Boluspor, 29. dakikada kalemizde tehlike yarattı. Özgürcan’ın indirdiği topu kontrol eden Mustafa yerden kalenin köşesine doğru bir vuruş yaptı ancak genç kalecimiz İsmail, çevik bir şekilde uzanarak golü önledi. İlk yarının 39. dakikasında Sinan rakip ceza alanında topla buluştuktan sonra Burak’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Oyunu önce devam ettiren hakem, daha sonra VAR’dan gelen uyarı üzerine kararını değiştirerek penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan kaptanımız Selçuk meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Devrenin son tehlikeli atağını takımımız gerçekleştirdi. Belhanda’nın pasında topu kontrol eden Sinan vuruşunu yaptı; rakip savunma oyuncusu Burak çizgi üzerinde yaptığı müdahaleyle gole izin vermedi ve ilk yarı 1-0 üstünlüğümüz ile tamamlandı.

İlk yarı sonrasında takımımız herhangi bir değişiklik yapmadan devreye başladı.  İkinci yarının 54. dakikasında ekibimiz etkili geldi. Savunma arkasına sarkan Belhanda ceza sahasına yönelerek şutunu çekti, Gökhan zorlukla topu çeldi. Bu pozisyondan iki dakika sonra ev sahibi takımdan Mustafa sol çaprazdan şutunu çekti ancak savunmamız topun kaleye gitmesini önledi. Oldukça düşük tempoda geçen bölümün ardından ev sahibi 85. dakikada köşe vuruşu kazandı. Yapılan orta sonucunda ceza sahamızda karambol oluştu. Burak, karambolde önüne düşen topu kaleye doğru göndermek istedi ancak savunmamız engelledi. Akabueze 90. dakikada ara pasıyla İsmail’i topla buluşturdu. Kalecimizle karşı karşıya kalan İsmail’in yerden şutu direğin yanından oyun alanı dışına çıktı. Muğdat, Linnes’in 93. dakikada savunma arkasına attığı topla ceza sahasına girdi. Rakip kaleciyi geçen Muğdat, neredeyse sıfır açıdan aşırtma vuruşla topu ağlara gönderdi. Pozisyonu gol olarak değerlendiren hakem, VAR’dan gelen ofsayt uyarısı sonrasında bu kararını iptal etti. Mücadelede kalan dakikalarda başka bir pozisyon olmayınca takımımız sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı.

Kupada rövanş karşılaşması haftaya Salı günü Ali Sami Yen Arena’da oynanırken, bu karşılaşmayla beraber teknik direktörümüz Fatih Terim’in uzun süredir devam eden 10 maçlık cezası da sona etnik oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0