Alberto Bartali takımı ayağa kaldırdı..

Sezonun ilk yarısında aldığı sonuçların yanı sıra, takımın saha içinde fizik olarak sıkıntı yaşaması ve darbeye bağlı olmayan adale sakatlıkları yaşaması sonrasında teknik direktör Fatih Terim ilk olarak devre arası kampına İtalyan antrenör Alberto Bartali'yi dahil etti. Deneyimli kondisyoner devre arası kampında takıma yükleme yaparken, geride kalan 5 maçta takımın fizik durumu değişimi net bir şekilde gösterdi.

Ligin ikinci devresinde çıktığı 5 maçta 13 puanı hanesine yazan ve zirve takibini sürdüren Galatasaray'da, futbolcuların fizik-kondisyon olarak yaşadığı değişim net şekilde görülüyor. Teknik direktör Fatih Terim'in devre arasında İtalya'dan getirdiği ve Antalya kampında göreve başlayan Alberto Bartali'nin yaptırdığı çalışmalar, kısa zamanda etkisini gösterdi. Sezonun ilk yarısında ligin en az koşu mesafesine ulaşan takımlarından biri olan Galatasaray, ikinci yarıda maç başına 111 km ortalamasını yakaladı. Ligin ilk bölümünde bu rakam 103 km civarındaydı..

SELÇUK AYAĞA KALKTI
Pek çok oyuncuyla özel olarak çalışan Bartali'nin en büyük dokunuşu yaptığı isimlerden biri de Selçuk İnan... Galatasaray'ın 33 yaşındaki kaptanı da son Kasımpaşa maçından sonra İtalyan kondisyonere övgü yağdırırken, 90 dakika sahada kaldığı maçta 11 kilometreden fazla koştu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0