Dört Köşe | ''Sadece 3 puan kazanılmadı''

FCN Blog'un kendine has konsepti Dört Köşe'de bu hafta konuğumuz CNN Türk Spor editörü Berkay Küçük oldu. Berkay Küçük ile Galatasaray'ın Kasımpaşa karşısında aldığı galibiyeti ve Diagne'nin performansını konuştuk. Keyifli okumalar...

Galatasaray, Kasımpaşa deplasmanında geri düşmesine rağmen önemli bir galibiyet aldı. Sen oynanan oyunu nasıl buldun, galibiyet hakkında görüşlerin nedir? 
Öncelikle ev sahibi takımdan başlamak istiyorum. Kasımpaşa, paraşütsüz düşüşüne devam ediyor. Mustafa hoca keşke hangi sloganı vereceğim diye düşüneceğine oyun içi değişikliklere nasıl hamle yaparım diye düşünse daha faydalı olur görüşündeyim. Hocanın kariyeri tartışılmaz, Türk futbolunun temellerinden biridir ama Kasımpaşa performansı da eleştirilmeyecek gibi değil. 

Galatasaray’a geldiğimizde ise sadece 3 puan kazanılmadı. Marcao’nun kendine güveni tazelendi, Luyındama’nın topla çıkışlardaki becerisini katlaması ve Selçuk İnan’ın dönüşü ve Emre Taşdemir’in beklenenden iyi performans sergilemesi önemli kazanımlardı. Kariyerinin ilk hat trick’ini yapan Feghouli ve maçın diğer yıldızı Belhanda bu maçtan önce kazanıldığı için eklemiyorum onları Galatasaray için zor bir viraj değildi belki ama dosta güven düşmana korku mesajının sahaya yansımasını izledik.

Younes Belhanda ligde 2 maçta 3 gol attı. Faslı yıldızın performansını nasıl değerlendiriyorsun? 
Belhanda… Sosyal medyada bu kadar keskin kutuplar oluşturan başka bir oyuncu hatırlamıyorum ben. Çok seven de var hemen gitsin diyen de… Açıkçası ben iyiyse iyi kötüyse kötü diyenlerdenim. Babamın oğlu değil, o formayı giyiyorsa iyi oynamak zorunda, oynamadığında tabii eleştiririm. İkinci yarıyla bambaşka bir Belhanda izlediğimiz de bir gerçek. İlk yarıdaki Belhanda’yı da beğeniyordum ama bunun yeri ayrı. Faslı yıldızdaki bu değişimde çok önemli bir detay var. Belhanda artık oyun kurmak için geriye gelmiyor. Marcao ve Luyındama oyun kurabildiği için Belhanda’ya sadece asıl işi kalıyor. Allah için o da iyi yapıyor bu işi. Kafası tamamen hücuma odaklanan Belhanda’nın nasıl skor ürettiğini gördük. Kasımpaşa maçı ne ilk ne de son, bu sezon 28 yaşındaki oyuncuyu takla atarken çok görürüz.

Devre arasında Kasımpaşa'dan transfer edilen Mbaye Diagne'nin peformansı tartışma yarattı. Senegalli futbolcu ile ilgili senin düşüncelerin nedir?
Dıagne için az sabır arkadaşlar demek istiyorum ben. Ligde takır takır gol atan oyuncu Galatasaray’da da atacaktır. Herkes 20 golden bahsediyor ama bu adam geçen sezon devre arasında Kasımpaşa’ya gelip 12 tane de o dönemde atmıştı. Bu adam golü koklayan adam, pozisyon oluştuktan sonra “benlik bir şey var mı beyler??” diyen adam. Fırsatlar yaratıldıkça mutlaka gollerini de sıralayacaktır ama saçını kestirsin ya ne olur o ne abi... Kendi 1 penaltı golü kaydetse de duvar oluşu, stoperleri kendine çekişi ve iyi bir santrafor olması nedeniyle Belhanda ve Feghoulı’ye nasıl alanlar açtığı da bir gerçek. Bir forvetin en önemli görevi gol atmaktır evet ama diğer işleri de yapmalı, Dıagne yapıyor da. Kendi de yakın zamanda goller atıp, kendini kanıtlama hırsından kurtulacaktır. Hırs iyi bir şey evet ama bir an önce yükten kurtulayım diye uğraşmak çeşitli hataları getirir. Örneğin İki maçta da kırmızı kart görecek hareketler yaptı ama şanslı olduğu için atılmadı. Toparlayacak olursak; Dıagne’nin performansından çok şikayetçi değilim, biraz sabır gösterilmeli ve mutlaka katkı verecektir kanaatindeyim.

Zorlu bir Benfica deplasmanı bizi bekliyor. İlk maçı burada 2-1 kaybettik. Orada bir mucize yaparak turu geçebilir miyiz sence? 
Galatasaray’ın kuruluş amacı Türk olmayan takımları yenmek. Ali Sami Yen ve arkadaşlarının Galatasaray’ı kurarken; böyle slogan atıyoruz ama ilk maçta mağlup olup deplasmanda işimiz zora girdiğinde kullanmayalım diye bir düşüncelerinin olduğunu sanmıyorum. Galatasaray’ın olduğu yerde umut hep vardır. Lizbon’da da olsa, Madrid’de de olsa bu böyle. İlk maçtaki kopuklukların tespit edilip, halledileceğini düşünüyorum. Evet tur şansı zor ama neden olmasın? Hele ki teknik direktör Fatih Terim ise. Hocanın bir hayali var, o hayale ulaşmak ümidiyle sözlerimi sonlandırıyorum. ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN! ( Terim’in sesiyle okumayan çıksın) 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0