Avrupa'da galibiyete hasret..

UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turunda Benfica ile karşılaşan ve iki maç sonunda turnuvaya veda eden Galatasaray, sezon içerisinde oldukça çalkantılı bir dönem geçirmiş olsa da Avrupa Kupaları'nda uzun süredir galibiyete hasret kaldı. 2 sezon aradan sonra bu sezon yeniden Avrupa'da boy gösteren Cimbom, uluslararası turnuvalarda son 5 sezonda çıktığı 24 maçın sadece 2'sinde kazanabildi.

2 sene evvel alınan men cezası ve geçtiğimiz sezon başında yaşadığı Östersunds faciasının ardından, Süper Lig'de şampiyon olduktan sonra Avrupa'ya direkt olarak katılan Galatasaray, bu sezon saha dışı yaşadığı ekonomik sebeplerden dolayı saha içinde de etkili bir performans ortaya koyamadı. Sezon başında forvet transferi konusunda sıkıntı yaşayan Galatasaray, direkt katılım sergilediği Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında 6 maçta sadece 1 kez kazanabilirken, mücadele ettiği son 5 sezonda Avrupa Kupaları'nda çıktığı 24 maçta yalnızca 2 kez kazanabildi.

2012-13 sezonunda teknik direktör Fatih Terim yönetiminde Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselme başarısı gösteren Galatasaray, takip eden sekansta 18 Şampiyonlar Ligi ve 6 Avrupa Ligi maçına çıktı. Bu karşılaşmalarda elde ettiği 2 galibiyetin yanı sıra 7 beraberlik ve 15 mağlubiyetle sahadan ayrılan Galatasaray, rakip filelere 19 gol bırakırken kalesinde de 46 gol gördü. 

AVRUPA'DA GALİBİYETE HASRET
Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon grup aşamasında Porto, Schalke 04 ve Lokomotiv Moskova ile eşleşen Galatasaray, grubunun ilk maçında Lokomotiv Moskova karşısında sahadan galibiyetle ayrılırken, takip eden sekansta oynadığı 7 maçta (Porto, Schalke, Lokomotiv, Benfica) galibiyet yüzü göremedi. Bu karşılaşmalarda 2 beraberlik - 5 mağlubiyet alan Fatih Terim'in öğrencileri, rakip fileleri 3 kez havalandırırken kalesinde de 10 gol gördü.

Galatasaray'ın söz konusu 7 maçın 5'inde rakip fileleri havalandıramaması dikkat çekti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0