UEL | Tatsız kapanış..

UEFA Avrupa Ligi'nin son 32 turunda Portekiz ekibi Benfica ile karşılaşan ve ilk maçta evinde 2-1 kaybeden Galatasaray, rövanş karşılaşmasında deplasmanda sahaya çıktı. Fatih Terim'in öğrencileri ilk maçın benzeri bir oyun ortaya koyarken, golsüz tamamlanan karşılaşma sonrasında Avrupa'ya veda etti. 

0: Galatasaraylı oyuncular karşılaşmanın tamamında toplamda 8 orta yaparken, bu ortaların hiç birisinde isabet bulamadı.

1: Benfica deplasmanında 90 dakika sahada kalan ve 34 kez topla buluşan Senegalli forveti Mbaye Diagne ceza sahasında sadece 1 kez topla buluşabildi.

1.1: Galatasaray rakibi karşısında 90 dakika boyunca rakip kaleye sadece 1 tane isabetli şut atabildi. Fatih Terim'in öğrencileri mücadeleyi 4'ü ceza sahası dışından olmak üzere toplam 6 şut denemesiyle tamamladı. 

3: Benfica deplasmanında Marcao girdiği hava topu mücadelelerinin tamamını kazandı. Brezilyalı stoper rakipleriyle 3 kez hava topuna çıktı ve tamamını kazanan taraf oldu.

4: Galatasaray'ın tecrübeli savunmacısı Mariano, dün akşam rakipleri karşısında 4 dribling denemesinin tamamında başarılı oldu ve maçın en çok başarılı dribling yapan ismi oldu. 32 yaşındaki Brezilyalı sağ beki, takım arkadaşı 4 denemesinde 3 kez başarılı olan Sofiane Feghouli takip etti.

4.1: Galatasaray'ın deneyimli orta saha oyuncusu Badou Ndiaye mücadeleyi 4 pas arası ile tamamlayarak bu alanda öne çıktı. Senegalli oyuncuyu 3 pas arası ile takım arkadaşı Marcao ve Benfica'nın genç oyuncusu Gedson takip etti.

5: Karşılaşmanın en çok top çalma başarısı gösteren ismi Badou Ndiaye oldu. Senegalli orta saha oyuncusu 90 dakika sahada kaldığı mücadeleyi 5 top çalma ile tamamladı.

5.1: Galatasaray'ın genç stoperi Marcao ve Benfica'nın genç stoperi Ferro mücadeleyi 5 uzaklaştırma ile tamamladı. 

21: Benfica takımı maç boyunca toplamda 21 orta girişiminde bulundu ve bunların sadece 4 tanesi isabetliydi.

24: Karşılaşma boyunca en çok hatalı pas yapan isim Fernando Muslera oldu. Uruguaylı kaleci mücadeleyi 24 pas hatası ile tamamlayarak dikkat çekti.

27: Mbaye Diagne karşılaşma boyunca rakip oyuncularla 27 kez ikili mücadeleye girerek bu alanda kişisel rekora imza atarken, bu mücadelelerin sadece 9'unda ayakta kalabildi. Senegalli oyuncu karşılaşmanın en çok ikili mücadeleye giren ismi olurken, 19 kez ikili mücadeleye giren Benfica'nın genç dinamosu Gedson Fernandes kendisini takip eden isim oldu.

%50: Galatasaraylı oyuncular rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin yarısında ayakta kalırken, hava topu mücadelelerin de %45'inde başarılı oldu.

75: Estadio da Luz'da oynanılan karşılaşmada en çok topla buluşan isim Galatasaray'ın yeni savunmacısı Marcao oldu. Brezilyalı stoper 75 kez topla buluşurken, Mariano 72 kez; Benfica'nın tecrübeli sağ beki Almeida ise 71 kez topla buluştu.

%95: Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Brezilyalı savunma oyuncusu Marcao, mücadeleyi %95 pas isabetiyle tamamladı. Brezilyalı oyuncu 57 pas denemesinde 54 kez başarılı oldu. 

%100: Galatasaraylı dört oyuncu (Younes Belhanda, Badou Ndaiye, Mariano ve Christian Luyindama) rakiplerine karşı gerçekleştirdiği 12 top kapma hamlesinin tamamında başarılı oldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0