Fatih Terim: Kolay olanı yapmayıp, zor olanı yaptık..

Süper Lig'de şampiyonluk yarışının içinde olan ve evinde ağırladığı Akhisar Belediyespor karşısında son dakikada bulduğu golle sahadan 3 puanla ayrılan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulundu. Mitroglou'nu attığı golden dolayı tebrik eden İmparator, yorucu bir fikstürde olduklarını hatırlatarak federasyona da göndermede bulundu. Fatih Terim'in maç sonu açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Hava toplarına vuramayınca son dakikalarda Donk’u oyuna almak gibi bir hamle düşündüm açıkçası.. Yoksa benim totemlerim yoktur. Oyun ne gerektiriyorsa onu uygularım. Yine öyle oldu. Mitroglou, Belhanda, Feghouli, Henry havadan etkili olan oyuncular değil. Oyun son dakikalarda o yöne doğru gitti, sağdan ve soldan çok fazla top getirmeye başladık. Son dakikalarda bunların olacağı da çok aşikardı. Onun için Donk hamlesinde bulundum.

Maça gelince kolay olanı yapıp, daha önce neticeyi alıp üç puanı cebimize koyamadık. Ama zor olanı yaptık son dakikalarda. Oyuncularımı buradan kutluyorum, klasik bir kutlama değil, yürekten kutluyorum hepsini.. Cuma sabahı 09:00’da İstanbul’a gelen bir takımdan bahsediyoruz.  Benim bildiğim derbiler Pazar günü oynanır. Biz beş buçuk saatlik bir yoldan geliyoruz ama Pazar oynuyoruz. Gelişimizde haftada bir maç oynayarak değil, haftada üç maç oynayarak geliyoruz. Buna rağmen bu 90 dakikaları çok sık oynayan oyuncularımın gösterdiği özveri, yürek ve oyun disiplininden çıkmadan sergilediği kazanma isteğinden son derece mutlu oldum. Bazen attığınız bir gol hangi dakikada olursa olsun kıymetini iyi bilmek lazım. Bizim de bu golün kıymetini iyi bileceğimizden emin olabilirsiniz. Buradaki üç puan önemliydi. Bu kadar hücum pozisyonları, bu kadar atak arzusu daha önce bulunan bir golle çok daha değişik bir noktaya gidebilirdi. Oyun 0-0 devam ettikçe hem kontra atak yememek için uğraşıyorsunuz hem de gol atmak için uğraşıyorsunuz. Akhisarspor da bu kalabalık oyunu özellikle kendi sahasında çok iyi oynayan takımlardan bir tanesi. Ama dediğim gibi takımımı yürekten kutluyorum bu bizim için çok önemli bir moral oldu.

Mitroglou ve Diagne ilerleyen haftalarda tabii ki çift forvet oynayabilir. Yeter ki ikisi istediğimiz gibi olsun. Mühim olan sahadaki rakamlar değil, anlayış. İkisini de zaman zaman kullanabiliriz. Bu oyuncuları onun için aldık. Hem birbirlerinin alternatifi olsunlar hem de gerektiği zaman ikisini birden kullanalım diye aldık. Gayet rahat ikisini de oynatabiliriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0