IWBF Şampiyonlar Ligi: İlk günü 1 galibiyetle kapattık!

IWBF Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray TSB takımı, eleme turunda yer aldığı A Grubu'nda ilk maç gününde 2 kez sahaya çıktı. Sedat İncesu'nun öğrencileri, grubun ilk maçında Rusya temsilcisi Nevskiy karşısında sahadan 73-43'lük skorla ayrılırken, günün ikinci maçında İtalyan ekibi Cantu karşısında sahadan 59-56 mağlup ayrıldı.

NEVSKIY ALYANS 43-73 GALATASARAY
Takımımız karşılaşmaya Özgür Gürbulak, İsmail Ar, Maşide Cesur, Mehmet Türk, Mehdi Ghorbani ilk beşiyle başladı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında Özgür’ün asistleri ve İsmail ile Mehmet’in ürettiği basketlerle etkili olan takımımız, ilk altı dakikayı 6-20 önde geçti. İlk çeyreğin kalan dakikaları iki takımın karşılıklı basketleriyle geçildi ve ikinci çeyreğe takımımızın 10-24’lük üstünlüğüyle girildi. İkinci çeyrekte de savunma ritmini düşürmeyen Engelsiz Aslanlar, Özgür’den gelen basketlerle farkı her geçen dakika arttırarak soyunma odasına 22-42 önde girdi. Üçüncü çeyrekte rotasyonunu etkili kullanan takımımız, rakibinin farkı azaltmasına izin vermedi ve iki takımın karşılıklı ürettiği sayılar ile geçen çeyreği takımımız 33-53 önde kapattı. Son çeyrekte Gökhan Coşkun’un önderliğinde farkı her dakika arttıran takımımız sahadan 43-73’lük galibiyet ile ayrıldı.

Rusya ekibi karşısında alınan galibiyette Piotr Luszynski (22 sayı, 9 ribaund) ve Özgür Gürbulak (12 sayı, 10 asist) gösterdikleri performansla dikkat çekti.

UNIPOL CANTU 59-56 GALATASARAY
Takımımız karşılaşmaya Özgür Gürbulak, Gökhan Coşkun, İsmail Ar, Fikri Gündoğdu, Mehmet Türk beşiyle maça başladı. Savunmada etkili olan takımımız asistler üstünden basketler üretti ve kenardan gelen Mehdi Ghorbani’nin de katkısıyla ilk çeyreği 18-14 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Özgür Gürbulak ribaundlarda ve topu yönlendirmede başarılı oldu. Farkı çift hanelere çıkarsak da Adolfo Berdun’dan gelen isabetler farkı azalttı. Takımımız devreyi 33-29 önde bitirdi. Soyunma odasından daha iyi dönen takımımız farkı yeniden açtı ve maçın 25. dakikası 41-35 üstünlüğümüzle geçildi. Ian Sagar’ın üst üste isabetleriyle Cantu ivme kazandı ve son periyoda 44-47 önde girdi. Dördüncü çeyrekte Adolfo Berdun ve Filippo Carossino’nun isabetleriyle farkı açan İtalyan ekibi üstünlüğü elden bırakmadı. Kaçan serbest atışlar farkı azaltmamıza engel olurken, mücadele 55-59 Cantu lehine sonuçlandı.

Özgür Gürbulak (13 sayı - 13 ribaund - 11 asist), İsmail Ar (17 sayı) ve Piotr Luszynski (13 sayı - 5 ribaund - 4 asist)'nin performansı mağlubiyete engel olamadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0