STSL | Şampiyonluk yürüyüşü başlıyor!

Süper Lig'te geçtiğimiz hafta deplasmanda Göztepe'yi 1-0 mağlup eden Galatasaray, ligin 20. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'a konuk olacak. Ara transfer döneminin son gününde kadrosuna 3 önemli takviye yapan Fatih Terim'in öğrencileri şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürümek için Alanya deplasmanında mutlak kazanmak zorunda.. 2 Şubat Cumartesi günü saat 19:00'da oynanacak olan karşılaşmayı Alper Ulusoy'un yönetirken, takımımızda sakatlığı süren Emre Akbaba'nın yanı sıra Maicon ve Mbaye Diagne forma giyemeyecek.

5 MAÇI DA GALATASARAY KAZANDI
Galatasaray, lig tarihinde Alanyaspor ile 5 kez karşılaştı ve bu 4 karşılaşmayı da kazandı. Galatasaray ve Alanyaspor'un Süper Lig'deki maçlarında toplam 24 gol oldu. Bu gollerin 19'unu sarı-kırmızılı takım atarken, 5 golü ise Akdeniz temsilcisi kaydetti. Galatasaray, ligde oynadığı son 3 karşılaşmayı kazanırken Alanyaspor ligde oynadığı son 5 karşılaşmayı kaybetmedi. (2 galibiyet, 3 beraberlik) Akdeniz ekibi sahasında oynadığı son 4 maçın üçünde kalesini gole kapattı. Deplasmanda oynadığı son karşılaşmada Göztepe'yi mağlup eden Cimbom, bu sezon Süper Lig'de ilk kez üst üste iki dış saha galibiyeti almak için sahaya çıkacak.

KASIMPAŞA'YLA BERABER LİGİN EN ÇOK GOL ATANI
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 19 haftada rakip kalelere 37 gol atan Galatasaray, Kasımpaşa ile birlikte ligin en çok gol atan takımı konumunda. Sar-kırmızılıların en golcü oyuncusu attığı 9 golle Henry Onyekuru. Rakibimiz Alanyaspor ise Kayserispor'un (16) ardından en az gol sevinci yaşayan ekip (17). Akdeniz temsilcisinin attığı 17 golün 11'inde Papiss Cisse (6) ve Junıor Fernandes (5)  imzası bulunuyor. Öte yandan, Galatasaray bu sezon Süper Lig'de Yeni Malatyaspor'un (% 18,1) ardından gole çevirme oranı en yüksek takım (% 17,6). Alanyaspor ise bu alanda Fenerbahçe'nin (%9,4) ardından ligin en kötü ekibi (%9,6).

BEKLENEN HAMLELER YAPILDI
Galatasaray aylardır süren forvet sorununu Kasımpaşa'dan Mbaye Diagne ve Marsilya'dan Kostas Mıtroglou'nu transfer ederek çözdü. Sarı-kırmızılılar transferin son gününde Luyındama'yı da kadrosuna kattı. Galatasaray'da Luyindama ve Mıtroglou'nun maç kadrosunda bulunması bekleniyor ancak Mbaye Diagne Kasımpaşa forması giyerken aldığı 4 maçlık cezadan dolayı bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

TEHLİKELİ ADAMLAR: EFECAN KARACA VE PAPISS CISSE
Attığı 6 golle Alanyaspor'un en çok gol atan oyuncusu konumunda olan Papiss Cisse, maç başı 2.8 şut ortalaması ile oynuyor. Başarılı forvet maç başına 2.2 hava topu kazanma ve 0.9 dribbling ortalamalarıyla oynuyor. Öte yandan Efecan Karaca bu sezon Süper Lig'de Edin Visca (8 asist) ile birlikte yaptığı asistlerle takımına en fazla puan kazandıran iki oyuncudan biri (6 asist, 7 puan). Maç başına 0.9 şut çeken Efecan, 1.1 dribling ortalamasıyla oynuyor. Tecrübeli oyuncu bu sezon bir de gole imza attı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0