IWBF Şampiyonlar Ligi | Kupaya veda ediyoruz!

Galatasaray TSB takımı mücadele ettiği IWBF Şampiyonlar Ligi grup elemelerinde dün 2 karşılaşmaya çıktı. Günün ilk maçında Alman ekibi Hamburg'u mağlup eden Sedat İncesu'nun öğrencileri, ikinci maçında İspanyol ekibi Bilbao karşısında sahadan mağlup ayrıldı. Engelsiz Aslanlar bu sonuçlarla grupta 4 maçta 2 galibiyet - 2 mağlubiyet elde ederek, grubunu 3.sırada tamamladı ve son 8 takım arasına kalamadı.

HAMBURG 62-66 GALATASARAY
Takımımız karşılaşmaya Özgür Gürbulak, İsmail Ar, Maşide Cesur, Mehmet Türk, Mehdi Ghorbani beşiyle başladı. İlk çeyrekte hücumda yüzdeli oynayan Hamburg, Alireza Ahmadi ve Reo Fujimoto’nun atışlarıyla skor buldu ve ilk çeyrek 22-20 Alman temsilcisi lehine sonuçlandı. İkinci çeyrekte savunma sertliğini arttıran Engelsiz Aslanlar, Mehmet Türk’ün basketleriyle üstünlüğü ele aldı ve devre 32-38 lehimize sonuçlandı. Üçüncü çeyrekte Özgür ve İsmail’in de skora yaptıkları katkılarla farkı arttıran takımımız son çeyreğe 46-56 önde girdi. Son çeyrekte Alman temsilcisi Fujimoto ile isabetler bulsa da geri adım atmayan Engelsiz Aslanlar, karşılaşmadan 62-66’lık galibiyet ile ayrıldı.

BILBAO 69-54 GALATASARAY
Grubun son maçında İspanyol ekibi Bilbao ile karşılaşan Galatasaray TSB takımı mücadeleye Piotr Luszynski, Özgür Gürbulak, Maşide Cesur, İsmail Ar ve Medhi Ghorbahi beşiyle başladı. Rakibi karşısında ilk çeyrekte etkili bir oyun ortaya koyan takımımız, hücumda Piotr Luszynski'nin bulduğu sayılarla çeyreği 20-14 önde tamamladı. İspanyol ekibi ikinci çeyrekte neredeyse tüm hücumlarını Joshua Turek üzerinden gerçekleştirirken, takımımızda İsmail Ar'ın hücumda skor üretmesiyle birlikte devre 33-30 üstünlüğümüz ile sonuçlandı. Üçüncü çeyrekte hücumda üretkenlik sıkıntısı yaşayan Engelsiz Aslanlar, savunmada ise Joshua Turek'i durduramayınca maçta geriye düştü ve final periyoduna İspanyol ekibi 44-47 önde girdi. Son çeyreğe Fikri Gündoğdu'nun basketiyle başlayan ve farkı 1 sayıya indiren takımımız, devam eden 5 dakikalık sekansta sadece 4 sayı bulurken İspanyol ekibi Asier Perreiro'nun basketleriyle farkı arttırdı. Mücadelenin son 5 dakikasına girilirken 10 sayı önde bulunan Bilbao, oyunun son bölümünde de savunmasını sertleştirdi ve takımımıza yine 5 dakikada 4 sayı şansı tanıyarak oyunun üstünlüğünü elinde tuttu. Rakip takımın yıldız ismi Joshua Turek'i durduramayan ve hücumda tabir-i caizse kilitlenen Engelsiz Aslanlar farkın açılmasına engel olamadı ve karşılaşmadan 69-54'lük skorla mağlup ayrılarak turnuvaya veda etti.

Finallere ev sahipliği yapacak olan RSV Lahn-Dill ve CD Ilunion'un direkt katılacağı IWBF Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek turunda mücadele edecek olan takımlar şu şekilde: Cantu, Albacete, Beşiktaş, RSB Thuringia, Bilbao, Amicacci Giulianova.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0