Kostas Mitroglou ilk maçında ne yaptı?

Galatasaray'da uzun süren forvet hasretini dindirmek için ara transfer döneminde teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda kadroya dahil edilen 30 yaşındaki Yunan forvet Kostas Mitroglou, ligin 20.haftasında oynanılan Alanyaspor karşılaşmasında ilk 11'de görev yaptı. Takımla birlikte hafta içinde sadece 1 antrenman yapan tecrübeli oyuncuya, karşılaşma boyunca görev yaptığı 55 dakikada takım arkadaşları tarafından pozisyon hazırlanamadı.

Perşembe sabaha karşı İstanbul'a gelen ve işlemlerin ardından kendisini Galatasaraylı yapan sözleşmeye imza atan Kostas Mitroglou, takımla birlikte Cuma günü tek bir idmana çıkarken Alanya deplasmanında ilk 11'de görev yaptı. Teknik direktör Fatih Terim tarafından onbirde görevlendirilen Yunan golcü, takımın da oldukça etkisiz bir performans koyduğu ilk yarı boyunca sadece 4 kez topla buluşabilirken mücadelenin 55.dakikasında yerini Sinan Gümüş'e bıraktı. Mitroglou'nun kenara geldikten sonra hücumda daha derli toplu oynayan ve Sinan ile ceza sahasında iki kez fırsat yakalayan Galatasaray'da akıllara gelen ilk soru "Bu pozisyonlar Mitroglou'na gelse ne olurdu?" oldu.
Kostas Mitroglou'nun karşılaşmadaki topla buluştuğu noktalar..
Alanya deplasmanında 55 dakika sahada kalan Kostas Mitroglou, bu süre zarfı içerisinde sadece 7 kez topla buluştu. İlk devrede ceza sahasında sadece bir kez topla buluşan Yunan oyuncu, Galatasaray'ın devre boyunca çektiği tek şut ve isabetli şutun da sahibiydi. Karşılaşmanın 3.dakikasında ceza sahasında topla buluşan ve ilk şutunda kaleyi bulan Mitroglou, bu dakikadan sonra ceza sahasında topla hiç buluşamadı. İlk yarıda hücum anlamında oldukça etkisiz bir görüntü çizen Fatih Terim'in öğrencileri, topu ceza sahasına getirmeyi başaramayınca Mitroglou'na da pek fazla iş düşmedi. Topla sınırlı sayıda buluşan Mitroglou, bu buluşmalarında 4 kez pas denemesinde bulundu ve 2 kez isabetli oldu. Rakipleriyle girdiği 4 ikili mücadelenin tamamını kazanan Kostas Mitroglou, ayrıca hava topu mücadelesinde de 2'de 2 yaptı. 

Görev yaptığı süre boyunca rakipleri tarafından 2 kez faulle durdurulan Kostas Mitroglou, fizik olarak hazır bir görüntü çizdi ancak hem takımın etkisiz olması hem de sadece bir antrenmanla sahaya çıkmış olmasının dezavantajını fazlasıyla hissetti. Ancak dün akşam takım olarak kötü bir Galatasaray izlediğimizi söylemek mümkün.. Ceza sahasına daha fazla giren, pozisyon hazırlayan, etkili ve baskılı oynayan bir Galatasaray'ın oyun profilinde Mitroglou'nun ekstra işler yapacağı aşikar. Dün akşam, Mitroglou yerine Diagne de oynasa takım olarak hücumda bu kadar kısır ve etkisiz olduğunuz takdirde istatistikler bundan öteye gidemezdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0