Kristof Terreur: Luyindama için 8 milyon Euro çok ucuz!

Galatasaray'ın ara transfer döneminde Standart Liege takımından satın alma opsiyonlu olarak kiraladığı Kongolu savunma oyuncusu Christian Luyindama gelecek vaadeden önemli isimlerden birisi olurken, başarılı savunmacıyı Belçika basınından Kristof Terreur değerlendirdi. Sabah gazetesinden Uğur Karakullukçu'ya özel bir röportaj veren Terreur, yetenekli oyuncunun Belçika Ligi'nin en iyi savunmacısı olduğunu belirtirken toplamda ödenecek olan 8 milyon Euro'luk bonservis bedelinin çok düşük olduğunu belirtti.

Flaş bir hamle yaparak Marcao ve Semih Kaya ile güçlendirdiği stoper hattına transferin son saatlerinde Christian Luyindama'yı da ekleyen Galatasaray'ın Kongolu takviyesi günün en merak edilen ismi oldu. 3 milyon Euro kiralama bedeli, 5 milyon Euro da satın alma opsiyonu olan 1.91 metre boyundaki heybetli savunmacının hem özelliklerini hem de transferinin detaylarını Belçikalı muhabir Kristof Terreur değerlendirdi.

Standard Liege'in taraftarları transferden dolayı hayal kırıklığına uğradı. Açıkçası medya mensupları olarak biz de daha yüksek bir transfer bedeli bekliyorduk, toplamda 8 milyon Euro'luk paket ucuz. Bu performansıyla daha büyük liglerden teklifler almasını bekleyebilirdik. Galatasaray'ın önemli bir iş yaptığını söylemeliyim. Stoper olarak Belçika'nın en iyi oyuncusu Luyindama'ydı. Stili çok agresif, zaman zaman risk alarak hücuma katılmayı seven ve kuvvetli bir oyuncu. Türkiye Ligi'nin sert oyununa adapte olacaktır. Agresifliği gereksiz fauller hediye etmesine yol açabilir. Stil olarak Napoli'nin başarılı stoperi Koulibaly'ye benzetmek mümkün.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0