Luyindama haftanın ilk 11'ine seçildi..

Avrupa Ligi'nde mücadele ettiği son 32 turunun ilk maçında evinde Benfica'ya kaybederek tur şansını zora sokan Galatasaray'da günün başarılı isimlerinden olan ve takımının tek golünü kaydeden Christian Luyindama ilk maçında UEFA tarafından haftanın takımına seçildi.

Devre arası transfer döneminde Galatasaray'ın satın alma opsiyonuyla birlikte Standart Liege takımından kiralanan 25 yaşındaki Kongolu savunma oyuncusu, sarı-kırmızılı forma altında ilk Avrupa Kupası maçına Benfica karşısında çıktı. Karşılaşmada ilk 11'de görev yapan ve 90 dakika sahada kalan Luyindama, mücadelenin 54.dakikasında Yuto Nagatomo'nun sol taraftan arka direğe doğru yaptığı ortaya rakibinin üzerinden yükselerek kafayı vurmuş ve skora eşitliği getirmişti. 

BENFICA KARŞISINDA NE YAPTI?
Teknik direktör Fatih Terim tarafından zorlu Benfica karşılaşmasında ilk 11'de görevlendirilen ve 90 dakika sahada kalan Luyindama mücadele boyunca 105 kez topla buluşurken, 11 kez uzun, 70 kez kısa pas olmak üzere toplamda 81 pas denemesinde 69 kez isabet buldu. 12 top kaybı yapan Kongolu savunma oyuncusu, hücumda da rakip kaleye 2'si isabetli olmak üzere 3 şut çekti. Rakipleriyle girdiği 17 ikili mücadelenin 11'ini kazanan Luyindama, 9 hava topu mücadelesinde de 8 kez üstün ayrıldı. Luyindama ayrıca mücadeleyi 7 uzaklaştırma - 2 pas arası ve 1 top kapma ile tamamladı ve UEFA tarafından son 32 turunun ilk maçlarında haftanın en iyi oyuncuları arasında yer aldı.

Christian Luyindama ile birlikte haftanın takımında yer alan isimler şu şekilde;
Kaleci: Vukovic (Genk)
Savunma: Azpilicueta (Chelsea), Pernica (Plzen), Luyindama (Galatasaray), Coufal (Slavia 
Orta saha: Lo Celso (Betis), Barkley (Chelsea), Pedraza (Villareal), Lainez (Betis), 
Forvet: Callejon (Napoli), Sobrino (Valencia)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0