Henry Onyekuru'yu izlemeye geldiler..

UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turunun ilk maçında Benfica ile karşılaşan ve sahadan 2-1 mağlup ayrılan Galatasaray'da gözler Henry Onyekuru'nun üzerindeydi. 21 yaşındaki Nijeryalı oyuncu karşılaşma içerisinde bir çok pozisyonu değerlendiremezken, Everton’ın futbol direktörü Marcel Brands karşılaşmayı tribünden izleyenler arasındaydı.

Sezon başında 800bin Euro kiralama bedeliyle Everton'dan kiralanan Henry Onyekuru, sezon içerisinde sürekli olarak İngiliz ekibinin gözlemcileri tarafından takip edilirken ilk kez en yetkili isim tarafından izlendi. Premir Lig ekibiyle prosedürlerde sıkıntı yaşayan ve yeterli sayıda milli takımda forma giymediği için oynama izni bulunmayan Onyekuru bu sezon gösterdiği başarılı performans sonrasında milli takımdan da davet alarak İngiltere'de oynamak için önemli bir eşiği geride bıraktı.

Bu sezon Galatasaray'da düzenli olarak forma giyen ve 27 maçta 9 gol - 1 asistlik performansla oynayan Henry Onyekuru son olarak UEFA Avrupa Ligi'nde oynanılan Benfica karşılaşmasında Everton futbol direktörü Marcel Brands tarafından izlendi. Everton'un gelecek sezon kadroda değerlendirmeyi düşündüğü 21 yaşındaki hücum oyuncusunu beğendiğini belirten ve karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan 57 yaşındaki Hollandalı futbol adamı "Onyekuru'nun performansı bizi tatmin ediyor, İngiltere'de yaşaması ile ilgili ufak tefek sorunlar var ancak bu sorunlar çözülebilecek tarzda. Onyekuru'yu izlemeye, değerlendirmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0