UEL | Orta saha değil, kara delik..

UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turunun ilk maçında Portekiz ekibi Benfica'yı evinde ağırlayan Galatasaray, sahadan 2-1'lik skorla mağlup ayrılırken tur şansını da zora soktu. Ali Sami Yen Arena'da oynanılan karşılaşmada genel olarak topa hakim olan, sürekli hücumu düşünen ve pozisyon bulan bir görüntü çizen Galatasaray'da özellikle orta alandaki etkisiz futbol karşılaşmaya damga vuran detaylardan birisiydi. Karşılaşmanın istatistikleri, rakamların analizi ve maçın öne çıkan detayları şu şekilde..

1: Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, ilk kez Avrupa Ligi'nde iç sahada maç kaybetti. İmparator'un bundan önceki 8 karşılaşmada 5 galibiyet - 3 beraberlik gibi bir istatistiği bulunuyordu.

1.1: Galatasaray'ın devre arasında transfer ettiği Christian Luyindama kariyerinde ilk kez Avrupa Kupaları'nda gol sevinci yaşadı.

3: Galatasaray'da dün akşam rakip kaleye en çok şut atan isim Kongolu savunma oyuncusu Christian Luyindama ve Cezayirli hücum oyuncusu Sofiane Feghouli oldu. Beraberlik golünü kaydeden Luyindama kaleye çektiği 3 şutun 2'sinde isabet bulurken, Feghouli'nin şut denemelerinin tamamı başarısızdı.

4: Benfica forveti Haris Seferovic dün akşam Galatasaray karşısında 4 kez şut denemesinde bulundu ve bu şutların 3'ünde kaleyi buldu. Tecrübeli oyuncu ayrıca takımının ikinci golünü kaydederek galibiyette başrol oynadı.

5: Galatasaray dün akşam Benfica karşısında sahadan mağlubiyetle ayrılırken, Avrupa Kupaları'nda galibiyet hasretini beş maça çıkarttı.

6: Benfica karşısnda Henry Onyekuru toplamda 6 kez rakiplerini geçme denemesinde bulunurken, 4'ünde başarılı oldu. 21 yaşındaki Nijeryalı oyuncu bu alanda maçın en başarılı ismi olurken, kendisini 5 denemesinde 3 kez başarılı olan Benfica'nın genç hücum oyuncusu Gedson Fernandes takip etti.

6.1: Benfica'nın genç oyuncusu Florentino Luis dün akşam en çok pas arası yapan isim oldu. 19 yaşındaki oyuncu 6 kez pas arası yaparak öne çıktı. Galatasaray'da merkezde oynayan 3 ismin karşılaşma boyunca yaptığı toplam pas arası ise 3 oldu.

9: Benfica adına bu sezon ilk kez Avrupa Ligi'nde forma giyen ve 90 dakika sahada kalan 21 yaşındaki savunma oyuncusu Ferro dün akşam en çok ceza sahasından topu uzaklaştıran isim oldu. Portekizli oyuncu 9 kez uzaklaştırma yaparken, 7 uzaklaştırma ile kendisini Galatasaraylı savunmacı Luyindama takip etti.

10: Galatasaray'ın merkez oyun kuruucusu Younes Belhanda karşılaşmada ceza sahasına 10 kez orta girişiminde bulundu ancak bunların sadece 2'sinde başarılı oldu.

16: Galatasaray'da dün akşam orta sahada oynayan isimler (Fernando, Badou Ndiaye ve Younes Belhanda) maç boyu rakipleriyle 38 kez ikili mücadeleye girerken, bunların 16 tanesinde ayakta kalan taraf oldu. 17'de 5 kez ayakta kalan Fernando'nun yanı sıra 11'de 7 kazanan Badou Ndiaye, 10'da 4 kazanan Younes Belhanda orta alanda rakibin üstünlüğüne engel olamadı.

17: Galatasaray'da günün en çok ikili mücadeleye giren ismi Luyindama, Fernando ve Onyekuru oldu. Rakipleriyle 17'şer kez ikili mücadeleye giren isimlerden Luyindama 11, Onyekuru 10 kez mücadele kazanırken Fernando Reges sadece 5 kez ayakta kalabildi.

20: Benfica karşısında 90 dakika sahada kalan Mbaye Diagne karşılaşma boyunca 20 kez topla buluştu. Ceza sahası içerisinde sadece 3 kez topla buluşabilen Senegalli forvet oyuncusu 2 şut denemesinde bulundu ancak bunların 2'sinde de isabet bulamadı.

35: Benficalı oyuncular, takım halinde maç boyunca 35 kez ceza sahası ve çevresinden topu uzaklaştırdı.

58: Benfica'da topla en çok buluşan isim Florentino Luis oldu. Avrupa Ligi'nde ilk maçına çıkan ve 90 dakika sahada kalan 19 yaşındaki oyuncu 58 kez topla buluşurken, kendisini 56 kez topla buluşan Gedson Fernandes takip etti.

%66: Galatasaray'ın rakibi karşısında topla oynama oranı %66 olurken, Portekiz ekibi mücadeleyi %34 gibi düşük bir yüzdeyle tamamladı. Bu oran Benfica'nın bu sezon Avrupa Kupaları'ndaki en düşük topla oynama oranıydı.

%75: Badou Ndiaye dün akşam rakipleriyle girdiği mücadeleler sırasında 4 kez top kapma hamlesi yaparken bunların 3'ünde başarılı oldu. Galatasaray adına günün öne çıkan ismi olan Senegalli merkez orta saha oyuncusunu takip eden isim 3'te 2 yapan Fernando ve Nagatomo oldu.

+100: Galatasaray'da günün en çok topla buluşan isimleri Marcao ve Luyindama oldu. Savunmanın tandemindeki ikiliden Marcao 117, Luyindama ise 105 kez topla buluşarak takım arkadaşları arasında 100 barajını aşan isimler oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0