Ryan Donk yeni sözleşmeye doğru..

Geçtiğimiz sezon başında kadro dışı kalan ve kendisine kulüp bulunması istenen ancak teknik direktörlük görevine Fatih Terim'in gelmesinin ardından gösterdiği performansla elde edilen şampiyonlukta kritik bir rol oynayan ve sözleşmesini uzatan Ryan Donk, bu sezon sonunda da yeni sözleşmeye doğru adım adım ilerliyor.

Skorer gazetesinde yer alan haberlere göre; Galatasaray'ın tecrübeli oyuncusu Ryan Donk, lig ve Avrupa'da dört maç daha oynarsa sözleşmesi otomatik olarak uzayacak ve gelecek sezonda da aynı sözleşme şartlarıyla takımda kalacak. Fenerbahçe derbisinin ardından 5 maç ceza alan, sonrasında da orta sahadaki futbolcu fazlalığından kenarda oturmak zorunda kalan Hollandalı futbolcu, Terim'in gözüne girdi, kendi geleceğini belirledi ve tabiri caizse ilk 11'deki yerini garantiledi. 

Galatasaray'da tecrübeli oyuncu Ryan Donk, hem şampiyonluk yolunda sarı-kırmızılıların kurtarıcı isimleri arasına girdi hem de kendi geleceğini garantiledi. Ligde son olarak Kasımpaşa maçında görev yapan 32 yaşındaki futbolcu ortaya koyduğu performansla beğenilirken, Fernando'nun Donk'un sergilediği performansı ve özveriyi bütün takımda görmek istediği, bu nedenle de Hollandalı futbolcuda ısrar edeceği belirtildi. Geçen sezonun ikinci yarısında sürpriz şekilde Donk kartına başvuran Terim, bu stratejik hamlesinin karşılığını üstün performansıyla almıştı. Deneyimli hoca yine aynı kartını kullanmaya karar verdi. Benfica maçında orta alanda Fernando ve Ndiaye gibi isimlerin etkisiz kalması nedeniyle bundan sonra Donk'u oynatma kararı alan tecrübeli teknik adam, aynı zamanda oyuncunun geleceğini de kurtarmış olacak.

AYNI KOŞULLARDA
Geçen sezonun ilk yarısında kadro dışı kalan ve Terim'le beraber yeniden yükselişe geçen Donk, bu sezon başında yeni sözleşmeye imza koymuştu. 1 milyon 895bin Euro garanti para alan Hollandalı, lig ve Avrupa'da 21 maçta oynarsa hem 200bin Euro ekstra prim alacak hem de mukavelesi aynı koşullarda 1 yıl daha uzayacaktı. Ryan Donk bu sezon ligde ve Avrupa'da olmak üzere toplamda 17 maçta forma giydi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0