STSL | Kaybedilen 2 değil, kazanılan 1 puan..

Süper Lig'de deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşan Galatasaray rakibi karşısında sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılarak, ikinci yarıdaki ilk puan kaybını yaşadı. Alanya deplasmanında ilk yarıyı 1-0 geride kapatan Terim'in öğrencileri, karşılaşmanın ikinci yarısında Sofiane Feghouli'nin golüyle skora dengeyi getirdi. Karşılaşmanın hakemi Alper Ulusoy'un yönetiminin damga vurduğu karşılaşmada, yeni transferlerimiz Luyindama ve Mitroglou ilk 11'de süre aldı.

Süper Lig'de sezonun 20.hafta mücadelesinde Alanyaspor karşısında sahaya çıkan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim yeni transferler Christian Luyindama ve Kostas Mitroglou'nu ilk 11'de görevlendirdi. Alanya deplasmanında Muslera - Mariano, Marcao, Luyindama, Linnes - Fernando, Ndiaye, Belhanda - Feghouli, Onyekuru ve Mitroglou onbiriyle sahaya çıkan Galatasaray oyunun ilk bölümünde son derece kopuk ve birbirinden bağımsız bir oyun sergiledi. Neredeyse üstüste 2 pas yapamayan takımımız, hücumsal anlamda da yaratıcılık sorunu yaşadı ve pozisyon üretemedi. Karşılaşmada ilk tehlikeli hücumu gerçekleştiren taraf ev sahibi ekip oldu. Villafanez’in 13. dakikadaki pasında topla buluşan Cisse’nin şutunu kalecimiz Muslera kurtardı. Orta saha mücadelesiyle geçen bölümün ardından Junior Fernandes 39. dakikada ceza sahamız dışından şutunu çekti; Muslera topu iki hamlede kontrol etti. İlk yarıda uzatma dakikalarında Welinton Silva, Aytemiz Alanyaspor sahasından serbest vuruş kullandı. Havalanan topu Fernandes, ceza sahamız dışındaki Djalma’ya indirdi. Djalma neredeyse 30 metreden degaj kullanırcasına havaya vurduğu pozisyonda, Fernando Muslera topun kaleye girmesine engel olamadı ve top ağlarla buluştu. Karşılaşmanın ilk yarısında başka bir pozisyon olmadı ve golden sonra santra dahi yapılmadan ilk yarı sona erdi.

Galatasaray'da ilk yarıda Sofiane Feghouli (7) ve Badou Ndiaye (6) en çok pas hatası yapan isimler oldu. Henry Onyekuru da ilk yarıda rakip oyunculara karşın dribling/çalım denemesinde 3/9 isabet sağladı. Alanyaspor karşısında Galatasaray'ın yeni forveti Kostas Mitroglou ilk yarıda sadece 3 kez topla buluştu. Galatasaray maçın ilk yarısında sadece 1 şut çekebildi. 

İkinci devreye hızlı başlayan taraf takımımız oldu. Belhanda 52. dakikada üzerine gelen rakip takım oyuncularından sıyrılarak topu Feghouli’ye aktardı. Aytemiz Alanyaspor ceza alanının sağ çaprazında bu topu kontrol eden Feghouli sert ve düzgün bir vuruş yaparak eşitliği sağladı. Golden beş dakika sonra Linnes’in pasında topla buluşan Onyekuru’nun şutunu rakip savunma son anda önledi. Temponun düştüğü bölümün ardından ev sahibi ekipten Baiano sağ kanattan ortaladı. Bu topa yükselen Fernandes’in kafa vuruşunu Muslera kontrol etti. Takımımız, maçın son bölümlerine doğru rakip sahaya iyice yerleşti. Önce Sinan 86. dakikadaki şutunu son anda savunma engelledi; daha sonra 88. dakikada Belhanda’nın şutu kaleci Haydar’da kaldı. Uzatma bölümünde gol sesi çıkmayınca karşılaşma 1-1'lik skorla sona erdi.

Alanyaspor karşısında gördüğü sarı kart nedeniyle Fernando gelecek hafta oynanacak olan Trabzonspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0