STSL | Sami Yen'de rakip Trabzonspor

Geçtiğimiz hafta Alanyaspor ile 1-1 berabere kalan Galatasaray, Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor'u konuk edecek. 10 Şubat Pazar günü Ali Sami Yen'de oynanacak karşılaşmayı Ümit Öztürk yönetecek. Karşılaşma öncesinde bilinmesi gerekenler şu şekilde...

ÜSTÜNLÜK GALATASARAY'DA
Süper Lig'de hafta sonu Trabzonspor'u ağırlayacak olan Galatasaray, ezeli rakibiyle daha önce birçok turnuvada toplamda 126 kez karşılaştı. Rakibiyle bugüne kadar oynadığı karşılaşmalarda 57 kez sahadan galip ayrılan takımımız, 42 karşılaşmada sahadan mağlubiyetle ayrıldı. 27 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. 

Öte yandan Galatasaray, Trabzonspor ile ligde 92. kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 40'ını kazanmayı başaran takımımız, 30'unda ise rakibine mağlup oldu. Son 11 karşılaşmada ise takımımız 5 kez galip gelirken, 6 kez de mağlup oldu. Galatasaray, Trabzonspor ile ligin ilk yarısında oynadığı karşılaşmayı deplasmanda 4-0 kaybetmişti.

Öte yandan teknik direktörümüz Fatih Terim, Galatasaray'ın başındayken Trabzonspor ile oynadığı 18 lig maçının 15'inde yenilmedi (9G 6B 3M).

ALİ SAMİ YEN'DE YENİLMİYORUZ
İç sahada geçen sezon Avrupa'nın en iyi performansına imza atan Galatasaray, bu performansına bu sezon da kaldığı yerden devam ediyor. Cimbom, Ali Sami Yen'de oynadığı son 29 maçı kaybetmedi ve 24 galibiyet aldı. Bu karşılaşmalarda rakip kalelere 78 gol atan Cimbom, kalesinde ise yalnızca 19 gol gördü. Galatasaray, Süper Lig'de iç sahada devam eden en uzun yenilmezlik serisinin sahibi.

Trabzonspor'un Süper Lig tarihinde deplasmanda en fazla mağlup olduğu takım Galatasaray (9G 11B 25M).

SON 17 MAÇTA SADECE 2 GALİBİYET
Galatasaray, Süper Lig'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile oynadığı son 17 maçın sadece ikisini kazanabildi (5B 10M) ve bu maçların 12'sinde gol atamadı. Cimbom bu sezon Beşiktaş'a deplasmanda 1-0 mağlup olurken, Trabzonspor'a da deplasmanda 4-0 mağlup olmuştu. Sarı-kırmızılılar, Ali Sami Yen Stadı'nda Fenerbahçe ile 2-2 beraber kalmıştı. 

Öte yandan Trabzonspor, Süper Lig'de Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığı son 23 maçın sadece üçünü kazanabildi (11B 9M) Bu üç galibiyetin ikisi Galatasaray'a karşıydı (diğeri Beşiktaş). Bordo mavililer, İstanbullu rakiplerini deplasmanda altı maçtır yenemezken (4B 2M), İstanbul'daki son galibiyetini Galatasaray'a karşı aldı (Ekim 2016).

DIAGNE SAHNE ALIYOR
Galatasaray'ın ara transfer döneminin son gününde Kasımpaşa'dan kadrosuna kattığı Mbaye Diagne, Trabzonspor karşısında şans verilmesi durumunda oynayabilecek. Spor Toto Süper Lig'de attığı 20 golle en golcü futbolcu konumunda olan Senegalli yıldız, ligin en çok isabetli şut çeken ismi. (31) Bunun yanında Diagne, Süper Lig'de attığı gollerle takımına en fazla puan kazandıran oyuncu konumunda da bulunuyor. (20 gol, 9 puan) 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0