STSL | Şampiyonluk yürüyüşü!

Süper Lig’de ikinci yarının ilk derbisinde Trabzonspor’u evinde ağırlayan Galatasaray karşılaşmadan 3-1‘lik skorla galip ayrılırken, lider Başakşehir ile arasındaki puan farkını 6’a indirdi. Ali Sami Yen Arena’da oynanılan karşılaşmada takımımıza galibiyeti getiren goller Mbaye Diagne ve Younes Belhanda’dan geldi. 

Taraftarı önünde zorlu derbiye Fernando Muslera - Martin Linnes, Marcao, Luyindama, Yuto Nagatomo - Ryan Donk, Badou Ndiaye, Younes Belhanda - Sofiane Feghouli, Henry Onyekuru ve Mbaye Diagne onbiriyle çıkan Galatasaray karşılaşmanın başlama vuruşuyla beraber rakibinin üzerine giden, baskılı ve hücum futbolu ortaya koydu. Mariano ve Fernando’nun yokluğunda en ideal onbiriyle sahaya çıkan takımımız, eski takımından kalan 2 maçlık kırmızı kart cezası biten yeni transferi Mbaye Diagne’ye de ilk kez görücüye çıktı. Trabzonspor ise kadrosunda yaşadığı sakatlıklardan dolayı zorunlu olarak farklı bir formasyon ve oyun şablonunda değişiklikle gitti. Teknik direktör Ünal Karaman savunmanın önünde ofansif orta saha oyuncusu Yusuf Yazıcı ve stoper Zargo Toure’yi görevlendirirken, kalede de zorunluluktan 18 yaşındaki Arda’ya şans verdi.  Karşılaşmanın ilk 15 dakikalık kısmında oyunu forse eden ve bir ara %85 topla oynama oranına sahip olan Galatasaray aradığı golü de Diagne’nin ayağından buldu. Badou Ndiaye’nin savunma arkasına bıraktığı topa hareketlenen Onyekuru rakibinden kurtulurken, kalecinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karşılaşmanın hakemi Ümit Öztürk beyaz noktayı gösterdi. Penaltı vuruşunda sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturan Diagne, ilk resmi maçında ilk golünü atmış oldu. Golün ardından Trabzonspor biraz toparlansa da, Galatasaray farkı arttırma fırsatlarını değerlendiremedi. Onyekuru’nun zaman zaman bireysel oyununa takılan pozisyonlar, dönüp dolaştı Galatasaray kalesinde beraberlik golü olarak geri döndü. Ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Rodallega, önce Marcao’dan şık bir çalımla kurtuldu ve ayak için plaseyle köşeye vurdu, skora denge geldi. Beraberlik golünün ardından yeniden oyunun hakimi olan Galatasaray, orta alanda bugün adeta egemenliğini ilan eden Belhanda - Ndiaye ikilisinin hazırladığı pozisyonda tekrardan öne geçti. Devreye bir kaç dakika kala, sol tarafta topla buluşan Belhanda, ceza sahasındaki Ndiaye ile verkaç yaparak önünü açtı ve vuruşu savunmaya çarparak ağlarla buluştu. Faslı oyuncunun golü aynı zamanda ilk yarının skorunu belirlerken, Galatasaray’ın özellikle orta alanda ve hücumda rakibi karşısında kurduğu üstünlük dikkat çekti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Trabzonspor orta alanda değişiklikle başlarken, bu durum da Galatasaray’ın rakibi karşısında kurduğu üstünlüğe engel olamadı. Ndiaye ve Belhanda’nın merkezde rakibi karşısında kurduğu üstünlüğün yanı sıra hücumda da etkin rol oynamadı oyunun yeniden rakibin ceza sahası ve çevresinde oynanmasını sağladı. Belhanda’nın serbest rolde oynamasının verdiği hareketlilikle beraber rakip ceza sahası çevresinden kaleye şut atan Galatasaray, aradığı üçüncü golü yine Belhanda & Feghouli ikilisinin paslaşmaları sonrası buldu. Ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Faslı oyuncu düzgün bir vuruşla skoru 3-1’e getirdi. Bu dakikanın ardından zaman zaman kalesinde pozisyon veren Galatasaray, özellikle hücumda Onyekuru ile bulduğu fırsatları da değerlendiremedi. Oyunun son 20 dakikalık bölümünü aktif dinlenme içerisinde geçiren Galatasaray kalesinde de rakibine pozisyon vermemesi günün sevindirici detaylarından birisiydi. Ancak oyunun eksi yönüne baktığımızda, aynı sekansta hücumda Diagne’ye neredeyse hiç pozisyon üretememek gelecek adına sıkıntı yaşatabilir. 

Şampiyonluk yolunda iç sahada oynanacak olan her maç kritik olup, derbi kazanmak her ne şartta olursa olsun oyunu forse etmek özgüven açısından mühim.. 99 gün sonra kulübeye dönen Terim’e hafta içi yaşadığı acıya istinaden en güzel böyle bir hediye verilebilirdi. Şampiyonluk yarışı şimdi başlıyor ve puan farkı 3! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0