Yeni değil, sanki 40 yıllık!

Galatasaray'ın ara transfer döneminde Portekiz Ligi ekiplerinden Chaves'ten kadrosuna kattığı 23 yaşındaki savunma oyuncusu Marcao gösterdiği performansla teknik heyet ve taraftarın beğenisini kazandı. Brezilyalı stoper savunma meziyetlerinin yanı sıra geriden oyun kurma ve top tekniğiyle dikkat çekerken, kısa sürede gösterdiği performansla da Süper Lig'de istatistiklerin zirvesine oturdu.

Süper Lig'in ikinci yarısında Galatasaray formasıyla ligde 5 maça çıkan Marcao sergilediği performansla kısa sürede göze girerken, OPTA verilerine göre de ligde istatistikleri birbirine kattı. Süper Lig'in ikinci yarısında ligin en fazla isabetli pas atan (269) ve en çok ikili mücadele kazanan (42) oyuncusu olan Marcao, kısa süre önce takıma katılmasına rağmen Galatasaray'da da en çok topla oynayan isimlerin başında geldi. Teknik direktör Fatih Terim'in ısrarla istediği sol stoper, takımın geriden oyun kurma ve pasla çıkma konusundaki en önemli isimleri arasında geliyor.

Brezilyalı oyuncu ligde görev aldığı 5 karşılaşmada aşağıdaki istatistikleri elde etti;
Ankaragücü: Galatasaray formasıyla ilk maçında 118 kez topla buluşarak bu alanda ilk sırada yer alan Marcao, 98 isabetli pasla bu alanda da takım arkadaşlarının önünde yer aldı. Rakipleriyle girdiği 16 mücadelenin 11'ini kazanan Brezilyalı savunmacı, mücadeleyi 2 pas arası yaparak tamamladı.

Göztepe: Zorlu deplasmanda 60 kez topla buluşan Marcao, zemin şartları nedeniyle pas/pas isabeti konusunda ilk maçına nazaran daha farklı bir görüntü çizdi. Brezilyalı oyuncu %65 pas isabetiyle 37 pas denemesinde bulunduğu karşılaşmada girdiği 18 ikili mücadelenin 11'i kazanarak, 2 top çalma, 7 uzaklaştırma ve 4 pas arası ile tamamladı.

Alanyaspor: Galatasaray'ın iki puan bıraktığı karşılaşmada 95 kez topla buluşan Marcao bu alanda takımda ilk sırada yer alırken, 80 pas denemesinde 70 isabet bularak da ilk sırada yer aldı. Rakipleriyle girdiği 12 ikili mücadelenin 6'sını kazanan Marcao, ayrıca 4 uzaklaştırma ve 2 pas arası ile oynadı.

Trabzonspor: 104 kez topla buluşan Marcao bu alanda takımda ilk sırada yer alırken, 83 pas denemesiyle de ilk sıradaki yerini korudu. %93 pas isabetiyle derbiyi tamamlayan Brezilyalı oyuncu ayrıca rakipleriyle girdiği 18 ikili mücadelenin 14'ünü kazandı, 3 top çalma, 5 uzaklaştırma ve 2 pas arası ile mücadeleyi tamamladı.

Kasımpaşa: 101 kez topla buluşan Brezilyalı oyuncu bu alanda takımda öne çıkan 3.isim olurken, 90 pas denemesiyle ikinci sırada yer aldı. Marcao'nun isabetli pas sayısı ise 86 olarak dikkat çekti. Marcao maç boyu rakipleriyle girdiği 9 ikili mücadelenin 6'sını kazanırken, 3 kez pas arası ve 1 uzaklaştırma ile mücadeleyi tamamladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0