Besleyememe sorunu: Mbaye Diagne

Galatasaray'da büyük beklentilerin olduğu forvet transferi ara dönemde gerçekleşirken, Kasımpaşa'dan transfer edilen Mbaye Diagne ilk üç maçında gösterdiği performansla beklentilerin uzağında kaldı. 27 yaşındaki Senegalli oyuncu hücumda oldukça etkisiz bir görüntü çizmesinin yanı sıra sadece 1 gol kaydetmesi eleştirileri de beraberinde getirirken, aslında işin gerçeği pek de öyle değil. 

Ara transfer döneminde teknik direktör Fatih Terim'in talebi doğrultusunda 10 milyon Euro bonservis bedeliyle Kasımpaşa'dan transfer edilen Mbaye Diagne, sarı-kırmızılı forma altında geçirdiği ilk 3 maçında sadece 1 kez gol sevinci yaşarken performansı eleştiri konusu oldu. Hücum bölgesinde etkisiz olduğu iddia edilen Senegalli oyuncunun maç performansları tek tek ele alındığında aslında Mbaye Diagne özelinde bir sorun görünmüyor. Galatasaray her ne kadar bu 3 maçta takım olarak 8 gol atmış olsa da, atılan gollerin ceza sahası varyasyonlarında yada Diagne'ye hazırlanmış bir pozisyon olduğunu söylemek pek mümkün değil. Ceza sahası ve çevresinde topla buluşma konusunda ciddi bir şekilde problem yaşayan Senegalli oyuncunun, takım oyununa katkısı ise yadsınamaz bir gerçek.. Rakip savunmacıları tabir-i caizse alıp götüren Diagne,  zaman zaman orta çizgiye kadar çıkarak hücum hattında boş alanlara kamikaze dalışlar yapan Henry Onyekuru, Sofiane Feghouli ve Younes Belhanda gibi isimlerin tabelayı değiştirmesine olanak sağlıyor. Örneğin, son olarak Kasımpaşa maçında 7 kez Sofiane Feghouli, 5 kez Henry Onyekuru ve 3 kez Younes Belhanda ceza sahasında topla buluştu. Trabzonspor karşısında da 9 kez Younes Belhanda ve Henry Onyekuru, 7 kez Sofiane Feghouli ceza sahasında topla buluşmuştu.

Oynadığı 3 karşılaşmada da 90 dakika sahada kalan Mbaye Diagne, bu üç maçın toplamda 86 kez topla buluşurken bunların sadece 9 tanesi ceza sahası içerisindeydi. Bu durum Senegalli golcü oyuncunun takım arkadaşları tarafından beslenemediğini açık bir şekilde gözler önüne seriyor. Diagne gibi ceza sahasında dominant bir profile sahip oyuncunun ceza sahasında bu kadar kısıtlı sayıda ceza sahasında topla buluşması, hiç kuşkusuz oyuncunun etkinliğini azaltıyor.
Mbaye Diagne, Galatasaray, Trabzonspor
Trabzonspor karşısında Mbaye Diagne'nin topla buluşma noktaları
İLK MAÇ, TRABZONSPOR: GOLLE TANIŞTI
Galatasaray formasıyla ligde ilk kez Trabzonspor karşısında görev yapan Diagne için başlangıç bundan daha güzel olamazdı. Mücadelenin 21. dakikasında Onyekuru'nun başrolde olduğu penaltı pozisyonu sonrasında topun başına geçen Senegalli oyuncu ağları havalandırırken, attığı golle de taraftarlara merhaba dedi. Ancak bundan sonrası Diagne için oldukça tartışmalı olsa gerek.. 90 dakika sahada kalan golcü oyuncu, toplamda 33 kez topla buluşurken ceza sahası içerisinde topla sadece 4 kez buluştu ve bu buluşmaların tamamında kaleye vurdu. 4 şut denemesinde bulunan ve 2 kez isabetli olan Diagne, çıktığı 11 hava topu mücadelesinde 7 kez kazanan tarafta olurken rakipleriyle girdiği 15 ikili mücadelenin de 7'sini kazandı.

Mbaye Diagne, Galatasaray, Benfica
Benfica karşısında Mbaye Diagne'nin topla buluşma noktaları
AVRUPA'DA İLK MAÇ, BENFICA: İSABETSİZ
27 yaşındaki Mbaye Diagne profesyonel futbol kariyerinde ilk kez Avrupa Kupası'nda mücadele etme şansı yakalarken, Galatasaray'ın son 32 turunda karşılaştığı Portekiz ekibi Benfica karşısında ilk 11'de görev yaptı. Senegalli oyuncu tıpkı Trabzonspor maçında olduğu gibi takımın en az topla buluşan ismi olurken, 20 kez topla buluştu. Sonradan oyuna dahil olan Mariano bile, görev yaptığı 17 dakika içerisinde sağ kanattaki hücum aksiyonlarında yer alması nedeniyle 32 kez topla buluşurken; Mbaye Diagne'nin ceza sahasında topla buluşma sayısı 3'tü. Portekiz ekibi karşısında rakip kaleye 2 şut denemesinde bulunan ancak bunlarda isabet bulamayan Diagne, rakipleriyle girdiği 9 ikili mücadelenin 4'ünde ayakta kaldı.

Kasımpaşa karşısında Mbaye Diagne'nin topla buluşma noktaları
ESKİ TAKIMINA KARŞI İLK MAÇ, KASIMPAŞA: ŞUTU YOK
Trabzonspor karşısında ilk kez Galatasaray forması giyen, Benfica karşısında ilk kez Avrupa Kupası maçı oynama tecrübesi kazanan Diagne, eski takımına karşı ilk kez hafta sonu sahaya çıktı. Senegalli oyuncu kazanılan 4-1'lik karşılaşmada takım arkadaşı Henry Onyekuru'nun ardından en az topla buluşan isim oldu. 90 dakika boyunca 33 kez topla buluşan Mbaye Diagne, bu buluşmaların sadece 2 tanesini ceza sahasında gerçekleştirebilirken, mücadeleyi şutu olmadan tamamladı. Senegalli oyuncu rakipleriyle girdiği 10 ikili mücadelenin de sadece 3'ünü kazanabildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0