Süper Lig: Terim'in ısrarla 4-3-3 denemesi..

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, ligin 26.haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya kaldı. Başakşehir'in 2 puanı Kayserispor deplasmanında bıraktığı haftada Galatasaray, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada Badou Ndiaye, Mbaye Diagne ve Sofiane Feghouli'nin golleriyle 3-2 kazanmasını bildi. Bu sonuçla birlikte Galatasaray 21 günlük araya puan farkını 6'ya düşürerek umutlu şekilde giriş yaptı.

Galatasaray bir kez daha maça 4-3-3 şeklinde dizilerek başladı. Geçen hafta Antalyaspor karşısında Badou-Emre-Belhanda'lı 3'lü orta sahada başlamıştı. Çok kötü ilk yarının ardından Fatih Terim, Emre Akbaba yerine Donk'u oyuna alıp 4-2-3-1'e dönmüştü. Bu hafta artık 4-2-3-1 şeklinde dizilen bir Galatasaray beklentisi vardı ama Fatih Terim, geçen hafta ikinci yarıda sahada olan takımı 4-3-3 şeklinde sahaya sürdü. Bir kez daha Galatasaray, 4-3-3 oynamayı beceremedi. İlk yarı boyunca yarım pozisyon olan Badou Ndiaye'nin golü hariç pozisyona giremeyen hatta oyunu 2 farklı geride oynadığı bölümler olmasına rağmen. Galatasaray, sahada ne yaptığı belli olmayan, ne oynamaya çalıştığını anlamadığımız bir ilk yarı oynadı. Savunmadan pasla çıkmaya çalışan Galatasaray, sadece stoperlerin arasına Donk'u gönderiyor ve diğer 7 oyuncusunu öne atıp geriden pasla çıkmaya çalışıyor. Luyindama ve Marcao o kadar çok şey yapmak zorunda ki hata yapmaları kaçınılmaz oluyor. Geriden isabetli 25-30 metrelik paslar atacaklar, topla çıkacaklar, beklerin kademesine girecekler ve orta sahaların açıklarına da koşacaklar. Buraya dünya çapındaki stoperleri de koysanız 3 ay içinde yetersiz denir. Galatasaray'ın sorunu tabii ki bunlarla da bitmiyor. Hücum da Belhanda ve Feghouli'nin ayağına o kadar çok bakıyor ki bu iki adam cezalı veya sakat olsa Galatasaray'ın gol atma ihtimali pamuk ipliğine bağlı. 

İkinci yarıya Fatih Terim son 8 maçta olduğu gibi yine 4-3-3'den takımı 4-2-3-1'e çevirerek başladı ve garip şekilde bir kez daha Galatasaray, ikinci yarıda daha iyi oynamaya başladı. Badou Ndiaye çift orta sahalı düzende daha iyi gözükmeye başladı. Bursaspor'un kontra atakları epey azaldı. İlk yarının muhtemelen en iyi ismi Yusuf Erdoğan devasa alanlar bulamamaya başladı. Galatasaray geri dönüşe de buradan itibaren başladı. Taktiksel değişikliğin her maç sonuç veriyor olmasına rağmen Fatih Terim'in bu konudaki ısrarı gerçekten akıl almaz. 8 maçtır Galatasaray'ın ikinci yarılarda daha iyi oynadığını Fatih Terim kalibresindeki bir teknik adamın görmeme ihtimali yok. Peki o zaman bu ısrarın sebebi ne? Hala bu sorunun cevabını bulamadım. Teknik, taktik olarak açıklaması da pek yok.  Fatih Terim'e de bu soruyu soran şimdiye kadar olmadı. Umarım bir muhabir bu soruyu sorabilir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0