Belhanda'nın ayrılık şartı: 6 milyon Euro!

Galatasaray'a geldiği günden itibaren eleştiri oklarının hedefi haline gelen Younes Belhanda için, ara transfer döneminde gelen transfer teklifleri teknik direktör Fatih Terim'in direktifi doğrultusunda geri çevrilerek sezon sonuna bırakılmıştı. Kış döneminde Fransız ve Arap kulüplerinin ilgisini çeken Faslı orta saha oyuncusu Arap yarımadasından kendisine gelecek teklifler için şimdiden yıllık ücreti için istediği rakamı belirledi: 6 milyon Euro! 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; ara transfer döneminde Al-Ittihad takımından ciddi bir teklif alan Younes Belhanda'yı teknik direktör Fatih Terim "Sana ikinci yarıda ihtiyacım var. Gitmeni istemiyorum. Sezon sonunda değerlendiririz.'' diyerek kalmaya ikna etmişti. Terim'le yaptığı görüşme sonrası öz güvenini kazanan Belhanda'yı mutlu eden bir diğer gelişme de Rodrigues'i tereddütsüz Suudi Arabistan'a yollayan Galatasaray yönetiminin, benzer teklife (9 milyon Euro) rağmen kendisini satmaması olmuştu. Yıldız oyuncu için Suudi Arabistan'dan bir takım, sezon sonu 11 milyon Euro bonservis vermeye hazır. Galatasaray'da garanti ücreti 3.350 milyon Euro olan Belhanda'nın ise Suudi Arabistan'dan yıllık 6 milyon Euro teklif gelmesi halinde değerlendirmeye alacağı öğrenildi. Ara transfer döneminde Belhanda için yıllık 5.5 milyon Euro'yu gözden çıkaran Arap kulüplerinin 6 milyon Euro vermesine kesin gözüyle bakılıyor.

BELHANDA'NIN SATIŞI KASAYI ARTIYA GEÇİRECEK
Luyindama ve Maicon transferleri sonucu yaz döneminde eksi 3.3 milyon Euro bütçeye düşecek olan Galatasaray yönetimi, sezon başında UEFA ile yaptığı FFP anlaşması gereğince başabaş kuralı kapsamında Younes Belhanda'yı satarak transferde artıya geçmeyi ve teknik direktör Fatih Terim'in kafasındaki kadroyu oluşturmayı planlıyor.

Süper Lig'de son haftalarda formunu yükselten ve tabelaya daha fazla etki etmeye başlayan Faslı oyuncu, bu sezon Galatasaray forması altında 25 resmi karşılaşmada 4 gol - 7 asistle oynadı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0