Bir garip Donk istatistiği..

Galatasaray'da geçen sezon kadro dışı kalmasına rağmen teknik direktör Fatih Terim'in göreve gelmesinin ardından gösterdiği performansla şampiyonlukta X-Factor olan ve sezon başında yeni sözleşme imzalayan Ryan Donk bu sezon ilginç bir istatistiğe imza attı. Hollandalı oyuncunun forma giydiği deplasman maçlarında sadece 1 kez kaybeden Aslan, tersi durumda ise 1 galibiyet elde edebildi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'ın tecrübeli oyuncusu Ryan Donk deplasmanlarda ilginç bir istatistliğe imza attı.  Fatih Terim'in öğrencileri, Hollandalı futbolcunun forma giymediği 7 dış saha maçında sadece 1 galibiyet alabilirken, Donk'un görev yaptığı 5 lig maçında 4 galibiyet elde etti. Sezon başında yapılan yeni sözleşmesi gereğince, bu sezon ligde 2 maçta daha forma giymesi halinde sözleşmesi 1 yıl daha uzayacak olan Ryan Donk'la ilgili ilginç bir istatistik ortaya çıktı.. 

Süper Lig'de bu sezon deplasmanda 12 maç oynayan Galatasaray, tecrübeli oyuncusu Donk'un oynamadığı 7 deplasman maçında 1 galibiyet - 3 beraberlik ve 3 yenilgi alarak toplamda 6 puan toplayabildi. Donk'un görev yaptığı 5 deplasman maçında ise Aslan sahadan 4 galibiyet - 1 mağlubiyetle ayrılarak 12 puanla ayrıldı.

MİNİ YORUM | LEVENT TÜZEMEN: DONK KATKI SAĞLAR
Donk'un istatistiğine baktığımız zaman, kazanılan maçları sadece ona bağlamak doğru olmaz. Takım oyunu anlayışı içinde yaratmış olduğu sinerji ve gösterdiği verimlilik, ortaya çıkar. Ayrıca Donk'u ilk 11'de düşünmek birçok pozisyon için de katkı sağlar. Donk sadece orta sahada oynamaz, savunmada da görev yapar, gerektiğinde hücuma da destek verir. Hollandalı oyuncu, hocasına saygılı olduğu kadar kendi mesleğine de önem veriyor, kulübede otursa bile sorun çıkarmıyor, görev verildiğinde de en iyisini yapmaya çalışıyor. Bu arada Terim'in "iki maç daha oynarsa sözleşmesi uzar" sözüne çok itibar ettiğini düşünmüyorum.. Çünkü Donk ile sözleşme yapılmasını isteyen ve maaşına da zam verilmesini öneren Fatih Terim olmuştu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0