İki farklı Galatasaray..

Süper Lig'de iki sezondur iç sahada yenilmeyen Galatasaray, deplasmanlarda ciddi bir sorunla karşı karşıya.. Teknik direktör Fatih Terim'in göreve gelmesinin ardından evinde 55 puan toplayan Aslan, dış sahada oynadığı karşılaşmalarda sadece 34 puan toplayabildi. Aradaki 21 puanlık fark, ligin son bölümü için camiada endişelerin artmasına yol açıyor.

Her ne kadar Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, çıktığı basın toplantılarında deplasman sorunu için "Galatasaray'ın fobisi olmaz." dese de istatistikler aksini söylüyor. Deneyimli teknik adamın 4. teknik adamlık döneminde Galatasaray, hem iç sahada hem de deplasmanlarda 21'er lig maçına çıktı, alınan sonuçlar iki farklı görüntü çizdi. Galatasaray, iç sahada söz konusu dönemin en başarılı takımı durumunda.. Evindeki 21 mücadelede 17 galibiyet - 4 beraberlikle 55 puan toplayan geçen sezonun şampiyonu, +41 gibi ulaşılması zor bir averaja da ulaşarak iç sahasını adeta yıkılmaz bir kaleye çevirdi. Deplasmanlarda ise Galatasaray'ın kazanamadığı maçların sayısı, kazandığı maçların sayısını geçmiş durumda..

ZORLU DEPLASMANLAR BEKLİYOR
21 dış saha maçında 10 galibiyet alabilen Fatih Terim'in öğrencileri, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet yaşadı, 9 averaj alırken 34 puan toplayabildi. İki performans arasında fark tam 21 puanı buldu. Bu kötü tablo, ligin kalan 10 haftası öncesi endişe yaratıyor. İçeride şampiyonluktaki rakibi Başakşehir'i ağırlayacak olan Galatasaray, deplasmandaki 5 maçta ise aralarında Fenerbahçe'nin olduğu dişli rakiplerle oynayacak. Başakşehir ile 8 puanlık farkın kapanması için hataya yer olmayan maçlara çıkılacak. 

Galatasaray'ın bu sezon kalan deplasman maçları şu şekilde;
26. Hafta - Bursaspor
28. Hafta - Fenerbahçe
Türkiye Kupası - Malatyaspor
30. Hafta - Konyaspor
32. Hafta - Rizespor
34. Hafta - Sivasspor

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0