STSL | Buz tuttuk!

Süper Lig'de sezonun en kritik dönemine girdiğimiz günlerde Galatasaray, zorlu hava şartlarıyla birlikte Erzurumspor'a deplasmanda konuk oldu. Rakibi karşısında ilk yarıda etkisiz bir görüntü çizen Fatih Terim'in öğrencileri, karşılaşmadan 1-1'lik beraberlikle ayrılırken zirvenin de 8 puan gerisine düştü. Karşılaşmanın istatistikleri, maçta ortaya çıkan sayılar ve rakamların şifresini sizler için derledik..

1: Galatasaraylı oyuncular zorlu mücadelede sadece 1 kez ofsayta düştü.

3: Karşılaşma boyunca en çok top çalma başarısı gösteren isimler İbrahim Akdağ ve Marcao oldu. İki oyuncu da rakiplerine karşı bu alanda 3 kez üstünlük sağladı.

3.1: Erzurumspor - Galatasaray karşılaşmasında 3 oyuncu maç boyunca 3 kez pas arası yapma başarısı gösterdi. Ev sahibi takım adına Serkan Kurtuluş ve Egemen Korkmaz yaptıkları 3 pas arası ile öne çıkarken, Galatasaray adına genç sol bek Emre Taşdemir yaptığı 3 pas arası ile öne çıktı.

4: Galatasaraylı oyuncuların maç boyunca rakip kaleye çektiği isabetli şut sayısı 4 oldu. Fatih Terim'in öğrencileri karşılaşma içerisinde 7'si ceza sahası içerisinden olmak üzere rakip kaleye 14 şut denemesinde bulunmuştu.

4.1: Zorlu mücadele boyunca Erzurum BŞB'nin yıldız oyuncusu Gabriel Obertan ve Galatasaray'ın yıldız ismi Younes Belhanda takım arkadaşlarına 4 kez şut pozisyonu hazırlayan isimler olarak istatistiklerde ilk sırayı aldı.

4.2: Karşılaşma boyunca rakip kaleye en çok şut çeken isimler Erzurum BŞB adına Rashad Muhammed ve Galatasaray adına Sofiane Feghouli oldu. İki oyuncu da rakip kaleyi 4 kez yoklarken, Rashad Muhammed bu şutların 2'sinde isabet buldu, biri gol oldu. Feghouli ise mücadeleyi isabetli şut atamadan tamamladı.

5: Erzurumspor - Galatasaray karşılaşmasında en çok orta denemesinde bulunan isimler 5'er kez denemede bulunan Samuel Eduok, Emrah Başsan ve Emre Taşdemir, Emre Akbaba dörtlüsü oldu. Karşılaşmanın en çok orta açan isimleri olan bu dört oyuncu arasında sadece Emre Taşdemir isabet bulamadı.

5.1: Galatasaraylı forvet oyuncusu Mbaye Diagne ve Kostas Mitroglou karşılaşma boyunca toplamda 5 kez ceza sahasında topla buluştu. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Mitroglou, sahada kaldığı 76 dakika boyunca ceza sahasında 2 kez topla buluşurken, 21 dakika süre alan Mbaye Diagne ceza sahasında 3 kez topla buluşarak mücadeleyi tamamladı. 

7: Erzurumspor'un tecrübeli savunma oyuncusu Egemen Korkmaz mücadeleyi 7 uzaklaştırma ile tamamlarken, 6 uzaklaştırma ile takım arkadaşı Jasmin Scuk ve takımımızın genç savunmacısı Marcao kendisini takip etti.

14: Galatasaray'ın tecrübeli orta saha oyuncusu Selçuk İnan mücadeleyi 14 pas hatası ile tamamladı. 

16: Erzurumspor karşısında Galatasaray'da en çok ikili mücadeleye giren isim Badou Ndiaye oldu. Senegalli orta saha oyuncusu rakipleriyle girdiği 16 mücadelenin 10'unda ayakta kaldı. 

24: Erzurumspor karşısında Galatasaraylı oyuncuların takım halinde açtıkları toplam orta sayısı 24 olurken, bu ortaların sadece 5 tanesi isabetliydi.

24.1: Erzurumspor'un hücum oyuncusu Rashad Muhammed dün akşam en çok ikili mücadeleye giren isim oldu. 25 yaşındaki Fransız oyuncu girdiği 24 ikili mücadelenin sadece 8'ini kazanabildi.

45+5: Galatasaray karşılaşmadaki ilk isabetli şutunu ilk yarının 5. uzatma dakikasında sağ bekte görev yapan Semih Kaya'nın ayağından buldu.

%53: Galatasaray'ın rakibi karşısında topla oynama yüzdesi %53 olurken, rakip yarı alanda pas isabet oranı ise %65 olarak dikkat çekti. Galatasaray'ın genel olarak pas isabet yüzdesi ise %76 oldu.

%62: Galatasaraylı oyuncular rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin %62'sinde ayakta kalan taraf olurken, hava topu mücadelelerinde de rakiplerine %69'luk üstünlük sağladılar.

75: Karşılaşma boyunca en çok topla buluşan isim Erzurum BŞB'nin tecrübeli orta saha oyuncusu İbrahim Akdağ oldu. İbrahim'in ardından maçın en çok topla buluşan isimler 64 kez topla buluşan Selçuk İnan ve 62 kez topla buluşan Sofiane Feghouli oldu. 

%85: Galatasaray'ın genç savunmacısı Marcao dün akşam rakipleriyle girdiği 13 ikili mücadelenin 11'inde ayakta kalan taraf olurken, Brezilyalı oyuncu hava toplarında da rakiplerine 4'e 1 üstünlük sağladı. Marcao'nun kazanamadığı tek hava topu mücadelesinin devamında Erzurum BŞB golü buldu.

%92: Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Christian Luyindama karşılaşma boyunca 43 pas denemesi yaparken bunların 39'unda isabet sağladı. Kongolu savunma oyuncusu maçın en çok isabetli pas atan ismi oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0