Mbaye Diagne süperstarlar ile yarışıyor!

Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı ancak gösterdiği performans sonrasında eleştirilerin odak noktası olan Mbaye Diagne için dikkat çeken bir istatistik var. Senegalli oyuncu, dünyanın en iyi isimleriyle karşı karşıya geldiği Golden Foot ödülü için Süper Lig'in kat sayısı nedeniyle 8.sırada yer alıyor!

Sezonun en golcüsünü belirleyecek Altın Ayakkabı yarışında heyecan tüm hızıyla sürüyor. Barcelona'nın süperstar ismi Lionel Messi bu sezon attığı 33 golle liderliğini sürdürürken en yakın takipçisi 27 golü bulunan PSG'nin genç yıldızı Kylian Mbappe.. Ancak Galatasaray'ın ara transferde 10 milyon Euro bonservisle kadrosuna kattığı Senegalli golcüsü Mbaye Diagne'nin istatistiği de pek yabana atılacak cinsten değil!

LİSTEDE SÜPER STARLAR VAR
Bu sezon 26 golü bulunan Mbaye Diagne, listede yer alan Krzysztof Piatek, Robert Lewandowski, Duvan Zapata gibi futbolculardan daha çok gol atmasına rağmen sıralamada 8. sırada bulunuyor. Bunun nedeni ise Süper Lig'in Avrupa'nın beş büyük ligi arasında yer almaması. Beş büyük ligde oynayan futbolcuların attığı goller, 2 ile çarpılırken diğer ülkelerin liglerinde forma giyen oyuncuların golleri 1.5 ile çarpılıyor. Mbaye Diagne eğer Süper Lig yerine İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya veya Fransa'da oynuyor olsaydı attığı gol sayısına göre Altın Ayakkabı yarışında 3. sırada bulunacaktı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0