Fatih Terim: Oyunu domine ederek kazandık..

Süper Lig’de evinde oynadığı Yeni Malatyaspor karşılaşmasında sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrılarak şampiyonluk yürüyüşünü sürdüren Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim karşılaşma sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İstemeyi bildiğimizde almayı da bilirsek tadına doyum olmuyor. Bugünkü maçı öyle düşünmek lazım. Hem istedik hem almayı da bildik. Dört gün önce oynadığımız maçta maalesef son bölgede başarılı olamamıştık. Bugün oyuncularım sahanın her yerinde çok önemli işler yaptılar, çok iyi işler yaptılar. Baştan sona kadar gerek defansta gerek defansta iyi oynadık. Çok pozisyon vermedik, kalemize giren ilk tehlike otuzuncu dakikadaydı. Biz o arada çok pozisyon bulmuştuk. Oyuncularım oyunu domine ettiler, zevk verdiler açıkçası. Oyuncularımı yürekten kutluyorum. Daha fazla olabilir miydi? Olabilirdi tabii ki ama mühim olan kaybetmeden devam etmek. Önemli olan 3 puandı. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. 

Galatasaray’ın en iyi mevkilerinden birinin eksik olmasını kimse istemez herhalde. En azından ben böyle düşünüyorum. Biz hiç istemeyiz. Luyindama ve Marcao da bugün hem ikili olarak hem de takımımızın merkez defansları olarak çok önemli iki oyuncumuz. Ancak dört günde ikisini kaybettik. Yapacak bir şey yok açıkçası. Pozisyonu tartışalım, faul müydü değil miydi? Sarı kart mıydı değil miydi? Sonuç itibariyle ikisi de oynamayacak. Galatasaray’da her oyuncu önemlidir. Her oyuncu böyle zamanlarda çıkar oynar. İsterdik ki onlarla oynayalım ama onlar olmayınca da bunu sebep, bahane gösterecek halimiz yok. Onların yerine birileri oynayacak elbet. Onlar da çok iyi oynayacak bundan da eminim. Ha kim oynayacak derseniz pazara kadar zamanımız var, bakacağız. Semihimiz var, Ahmet var, Donk var, gerekirse bir başkası olur. Tabii ki üzgünüm. Oturmuş, alışagelmiş, kalitesi çok yüksek iki oyuncumuz… Bu kadar güzel giden bir oyunda 2-0’ı yeterli görmediğim için Marcao’yu değiştirmedim. Defanstan bir oyuncuyu aldığınızda her şeyi bozabilirsiniz. Üçüncüyü atabilseydik üçünü birden değiştirecektim. Hem Martin’i hem Henry’yi hem de Marcao’yu. İyi de oynuyorlardı, bozmak istemedim açıkçası. Yapacak bir şey yok.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0