STSL | Mbaye Diagne attı, Galatasaray kazandı!

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray sahasında Yeni Malatyaspor'u 3-0 mağlup etti. Cimbom'a galibiyeti getiren golleri Mbaye Diagne kaydederken, bu sonuçla Başakşehir ile fark 3'e indi. 

Ali Sami Yen'de maça baskılı başlayan Galatasaray, Diagne ile birçok pozisyona girdi ancak bunlardan yararlanamadı. 35. dakikada Sofiane Feghouli topu ağlara gönderdi ancak gol VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı. İlk yarının sonunda Martin Linnes sağdan etkili geldi. Norveçli oyuncunun yerde kalması üzerine hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Mbaye Diagne, kaleciyi ve topu ters köşelere gönderdi ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda başka gol olmadı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Cimbom, 50. dakikada skoru 2-0 yaptı. Martin Linnes'in ortasında Emre Akbaba uçarak kafayı vurdu, Mbaye Diagne'ye de çarpan top ağlarla buluştu. Maçın 90. dakikasında kazanılan penaltı vuruşunda topun başına bir kez daha Diagne geçti ve topu ağlara göndererek hatt-rick yaptı. Maçın kalan bölümde oyunun kontrolünü elinde tutan Fatih Terim'in aslanları, Malatyaspor'un farkı azaltmasına izin vermedi ve sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 55'e yükselti ve lider Başakşehir ile puan farkını 3'e indirdi.  Malatyaspor ise 37 puanda kaldı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0