Mbaye Diagne hat-trick yaptı!

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray evinde Yeni Malatyaspor'u konuk ederken golcü futbolcusu Mbaye Diagne, Malatya'yı boş geçmedi. Senegalli yıldız hatt-rick yaparken ligde üst üste beşinci golüne imza attı. 

Yeni Malatyaspor ilk yarıda çok tempolu bir oyun sergileyen Galatasaray, aradığı golü duraklama dakikalarında Diagne ile buldu. Müsabakada 45+2. dakikada Martin Linnes sağdan etkili geldi. Norveçli oyuncunun düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışında Diagne topun başına geçti ve topu ağlara gönderdi. Senegalli yıldız Cimbom'u öne geçirirken, sarı-kırmızılı formayla da 4. golüne imza attı. 

Mbaye Diagne ikinci yarının başında da gol sevinci yaşadı. Martin Linnes'in ortasında Emre Akbaba'nın kafa vuruşunda top Diagne'ye çarparak ağlarla buluştu ve Senegalli yıldız takımının 2. golüne de imza attı. Yıldız futbolcu maçın son dakikasında kazanılan penaltı vuruşunu da gole çevirdi ve hatt-rick yaptı.

10 PENALTI GOLÜ ATTI 
Bu sezon Süper Lig'de 26 golle en golcü oyuncu olan Diagne 6'sı Kasımpaşa'da olmak üzere toplam 10 penaltı golü kaydetti. Senegalli yıldız milli takımında geçirdiği sakatlığın ardından yoğun bir tedavi programının ardından Malatya maçına yetiştirilmişti. 

DİAGNE, GOMİS'İ GEÇTİ
Öte yandan Diagne, 2014/15 sezonundan bu yana Galatasaray formasıyla bir Süper Lig sezonunda 4'ten fazla penaltı golü atan tek yabancı oldu. Son olarak Bafetimbi Gomis, Sarı-Kırmızılı formayla 3 penaltı golüne imza atmıştı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0