İstatistiklerde yaman çelişki!

Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanılan Yeni Malatyaspor maçının ardından "olmayan faullerde kart görmeye alıştık." diyen teknik direktör Fatih Terim'in açıklaması doğru çıktı.. Galatasaray bu sezon Süper Lig'de en az faul yapan takım olmasına rağmen gördüğü kart sayısında Avrupa'da bile zirvede! 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Süper Lig'in en az faul yapan takımı olan Galatasaray (307), kart görme oranında ise Avrupa'da ilk üç sıraya yerleşti. Türkiye Kupası'nda oynanan Yeni Malatyaspor karşılaşması sonrası hakemleri eleştiren ve "Olmayan sarı kartları görmeye alışkınız" diyen Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in bu sözleri ilginç bir istatistiği de ortaya çıkardı. Sarı-kırmızılı takım, ligde geride kalan haftalarda 307 faul yapıp, 69 kez kart gördü ve kart başına faul oranında Avrupa'nın ilk üç sırasında yer aldı. Sarı-kırmızılı takımın her 4.45 faulünde bir kart çıkarken, İspanyol ekibi Levante 4.32'lik oranı ile ilk sırada bulundu.

Ligde şu ana kadar yaptığı 307 faul ile ligin en az faul yapan takımı olan Galatasaray, buna rağmen 66 sarı, 3 kırmızı kart ile en çok kart görenler arasında bulunuyor. Terim'in ekibi kart sayısında sadece ligin en fazla faul yapan 7. ekibi Konyaspor (71) ve en fazla faul yapan 2. ekibi Beşiktaş'ın (70) gerisinde kaldı. Öte yandan Galatasaray'a karşı rakipleri 6 kez penaltı kazanırken, Sivasspor'un (9) ardından bu sıralamada da ikinci sırada yer aldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0