Onyekuru'nun yerine Ryan Babel..

Galatasaray'ın sezon başında Everton'dan kiraladığı 21 yaşındaki Henry Onyekuru sezon sonunda Premier Lig'e dönme hazırlığı yaparken, teknik direktör Fatih Terim ve yetkililer gelecek sezonun kadro planlamasını yapmaya başladı. Rodrigues'in ardından Onyekuru'nun da takımdan ayrılmasıyla beraber skorer kanat eksikliği çekecek olan Galatasaray'da listede yer alan isim Premier Lig'den düşmesi kesinleşen Fulham'da sözleşmesi sona eren Ryan Babel var.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray taraftarının son maçta ıslıkladığı ve sezon sonunda Everton'a dönecek olan Henry Onyekuru’nun alternatifi hazır.. Türkiye Kupası'nda golsüz eşitlikle biten Yeni Malatya maçında taraftarın protestosuyla karşılaşan Henry Onyekuru'ya hocası Fatih Terim sahip çıksa da Nijeryalı oyuncunun günleri artık sayılı.. Hücum hattında Mbaye Diagne'ye yeterli desteği veremediği için eleştirilen Onyekuru'nun kiralık sözleşmesi sezon sonunda biterken, Galatasaray yönetimi Everton'a yeni bir teklif yapmayı düşünmüyor. Teknik direktör Fatih Terim'in listesinde de Onyekuru'nun alternati şimdiden hazır durumda: Ryan Babel..

Ara transfer döneminde Fulham'da 6 aylık sözleşme imzalayan Babel, takımının Premier Lig'den düşmesi kesinlik kazanınca ayrılmaya karar verdi. Ryan Donk'un da menajerliğini yapan Winny Haatrecht ile temasa geçen Galatasaraylı idareciler, 1986 doğumlu Hollandalı yıldızı transfer etmek istediklerini bildirdi. Tıpkı geçen sene Ryan Donk ile imzalananan performans odaklı sözleşmede olduğu gibi Ryan Babel için de yıllık 2.5 milyon Euro ücret üzerinden performans odaklı 1+1 yıllık sözleşme teklif edilmesi gündemde.. Çok yönlü bir hücum oyuncusu olduğu için Fatih Terim'in de transferine olumlu baktığı Babel, Çin veya Körfez ülkelerinden astronomik teklif almazsa Galatasaray'a imza atacak ve sarı-kırmızılılar bu transfer için bonservis bedeli ödemeyecek.

Ryan Babel bu sezon devre arasında gittiği Premier Lig ekiplerinden Fulham'da ligde 11 maçta forma giydi ve 3 gol - 3 asistlik performansa imza attı. Ligin ilk yarısında ise Beşiktaş formasıyla ligde 12, Avrupa Kupaları'nda da 7 maçta forma giyen Hollandalı oyuncu 6 gol - 1 asistle oynamıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0