Türkiye Kupası | Galatasaray ilk maçta sönük kaldı..

Liglere verilen yaklaşık 15 günlük aranın ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final serisinin ilk maçında Evkur Yeni Malatyaspor'u evinde ağırlayan Galatasaray, sahadan golsüz beraberlikle ayrılarak final şansını ikinci maça bıraktı. Oyun genelinde düşük bir tempoda geçen karşılaşmanın 71.dakikasında Christian Luyindama kırmızı kart gördü. Yarı final serisinin ikinci maçı 25 Nisan 2019'da oynanacak. 

Ali Sami Yen Arena'da oynanılan mücadeleye ideal onbiriyle çıkan teknik direktör Fatih Terim, karşılaşmaya Fernando Muslera - Mariano, Marcao, Luyindama, Emre Taşdemir - Fernando, Badou Ndiaye, Younes Belhanda - Sofiane Feghouli, Henry Onyekuru ve Mbaye Diagne'yi sahaya sürdü. Takımımız mücadeledeki ilk tehlikeli pozisyonunu karşılaşmanın 10. dakikasında Ndiaye ile yakaladı. Ceza sahasına sol taraftan sokulan Ndiaye şık hareketlerle rakiplerini ekarte etti. Ndiaye’nin yaptığı vuruşta kaleci Fabien gole izin vermedi. 21. dakikada konuk ekip etkili geldi. Adem’in ceza sahası yayından çektiği şutta savunmamız araya girdi. 23. dakikada takımımız sol kanattan etkili geldi. Diagne’nin topuk pasında ceza sahasının dışında top ile buluşan Emre Taşdemir sol ayağıyla şutunu çekti ancak top üstten auta gitti. 33. dakikada takımımızın hızlı gelişen atağında Diagne topu Feghouli ile buluşturdu. Feghouli’nin ceza sahası dışından yaptığı vuruşta savunma araya girdi. 41. dakikada Feghouli sağ kanattan ortalayarak topu ceza sahasına yolladı, ceza sahası içerisinde topla buluşmak isteyen Onyekuru yerde kalınca takımımız penaltı bekledi ancak hakem Halil Umut Meler oyunu devam ettirdi. Bu pozisyonun ardından VAR'a gitmeyen Meler, tepki çekerken karşılaşmanın ilk yarısında kalan dakikalarda herhangi bir pozisyon olmadı ve devre 0-0'lık sonuçla tamamlandı. 

Karşılaşmanın ikinci yarısının başında takımımız Luyindama ile gole yaklaştı. Belhanda sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ortasını ön direğe doğru açtı. Ön direkte iyi yükselen Luyindama kafa vuruşunu istediği gibi yapamayınca top yandan auta gitti. 58. Dakikada takımımız sağ kanattan geliştirdiği atakta rakip kalede tehlike yarattı. Fernando’nun pasında sağ kanatta topla buluşan Mariano arka direğe ortaladı. Onyekuru’nun ceza sahası içine indirdiği top savunma son anda uzaklaştırdı. 60. dakikada konuk ekip kalemize tehlikeli geldi. Kamara topu kaptıktan sonra bir süre ilerledikten sonra Muslera ile karşı karşıya kaldı ancak rakip oyuncunun şutunda Fernando Muslera gole izin vermedi. 71. dakikada Luyindama, Guilherme ile girdiği hava topu mücadelesinde kırmızı kart ile cezalandırılarak oyun dışı kaldı. 73. dakikada takımımız Diagne ile rakip kalede tehlike yarattı. Rakip ceza sahasına sol taraftan sokulan Diagne, şut açısı yarattıktan sonra sağ ayağıyla şutunu çekti ancak Fabien topu iki hamlede kontrol etti. 81. dakikada Belhanda sol kanatta top ile buluştu. Topu sürerek ceza sahası yayına doğru ilerleyen Belhanda pasını Ndiaye’ye aktarmak istedi. Topu kontrol ederken Ndiaye savunmanın hamlesiyle yerde kalınca takımımız tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanmak için topun başına geçen Emre Akbaba’nın vuruşu baraja takıldı. 90+2. dakikada Belhanda’nın ortasında Feghouli topa dokundu, Feghouli’nin dokunuşundan sonra Marcao topa dokunamayınca takımımız gol fırsatından yararlanamadı. Kalan sürede karşılaşmadaki eşitlik bozulmadı ve mücadele 0-0 sona erdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0