VAR uyardı ancak Palabıyık dinlemedi..

Süper Lig'de şampiyonluk yarışını sürdüren Galatasaray, ligin 28.haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe'ye deplasmanda konuk olurken karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık mücadeleye damgasını vurdu. Oyun içerisindeki anlaşılamaz yönetiminin yanı sıra Palabıyık, ev sahibinin eşitliği bulduğu golde de VAR hakemi Bülent Yıldırım ile uzun süre konuşmuş ancak izlemeye gitmeyerek büyük tepki çekmişti.

Sabah gazetesinde yer alan haberlere göre; derbide Fenerbahçe'nin eşitliği bulduğu gol sonrasında VAR hakemi Bülent Yıldırım ile yaklaşık 2 dakika konuşan karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık'ın saha kenarındaki monitöre giderek pozisyonu izlememe sebebi belli oldu. Karşılaşmanın ardından tartışmalar devam ederken, gündeme damgasını vuracak olan diyalog belli oldu. Fenerbahçe'nin attığı golden önce Nabil Dirar'ın pozisyonun başlangıcında Sofiane Feghouli'ye faul yaparak topu kazanması ve devamında Eljif Elmas'ın golü bulmasının ardından VAR hakemi Bülent Yıldırım'ın pozisyonu izlemesi için maçın hakemi Ali Palabıyık'ı uyardığı ancak Palabıyık'ın "ben gördüm, pozisyon temiz" diyerek monitöre gitmediği ortaya çıktı.

Golden sonra Galatasaraylı oyuncular uzun bir süre karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık'a itiraz ederken, pozisyonun içindeki yıldız oyuncu Sofiane Feghouli de hakemden kenara gidip pozisyonu izlemesini istedi. Ancak maçın hakemi Ali Palabıyık tüm itirazlara ve kendisine VAR hakemi Bülent Yıldırım tarafından yapılan uyarılara rağmen pozisyonu izlemeyerek gol kararını verdi.

HÜSEYİN GÖÇEK DE GİTMEMİŞTİ
Hatırlanacağı üzere, Süper Lig'de ilk yarının 13.haftasında Galatasaray - Konyaspor maçının 89.dakikasında Serdar Aziz'in rakibine teması olmamasına rağmen hakem Hüseyin Göçek penaltı noktasını göstermiş ve VAR hakemi Halis Özkahya ile uzun süren konuşmalarının ardından tüm itirazlara ve yardımcı hakeminin "müdahale yok" uyarısına rağmen monitöre giderek pozisyonu izlemeyerek kararını değiştirmemişti. Maçın ardından MHK tarafından kızağa çekilen Hüseyin Göçek yaklaşık 2 ay maç alamamıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0