ZTK | Bu oyunla şampiyonluk için mucize gerek!

Galatasaray sezon adına belki de en gerçekçi hedefi olan Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Yeni Malatyaspor'u ağırladı. Rakibi karşısında dağınık bir görüntü çizen Galatasaray, kupada final şansını rövanşa bırakırken ortaya konulan oyun Süper Lig'de şampiyonluk için yeterli olacak mı bilinmez..

Malatyaspor maçın ilk 15 dakikası haricinde Galatasaray'ı istediği gibi kontrol etti. Kontra imkanları buldu ancak istediği gibi değerlendiremedi. Galatasaray'ın sezon boyunca coşku olmadan hiçbir şey oynamadığını defalarca gördük. Dün de aynı şeyi izledik. Galatasaray ne iyi pres yapabiliyor, ne iyi hücum edebiliyor, ne de iyi duran top kullanabiliyor. Böyle bir takımın gol atması sadece özel oyuncuların günlük performanslarına bağlı. Galatasaray'ın en büyük sorunu olduğu düşünülen Sofiane Feghouli ve Younes Belhanda ikilisinin sezonun ikinci yarısındaki özel performansları olmasaydı şu an Beşiktaş'ın bile gerisinde kalması muhtemeldi.. Terim'in öğrencilerinin düşünüldüğü gibi aslında bir deplasman fobisi yok. Galatasaray'ın gerçek anlamda iyi yapabildiği bir şey olmadığı için, evinde oynadığı maçlarda coşku ile bu eksiklerine perde çekiyor ama deplasmana gelince taraftarın yarattığı coşku olmadığı için deplasmanlarda doğal olarak takılıyor. 

Galatasaray'ın milli ara sonrasında Malatya maçına taraftar tarafından da fazla ilgi yoktu. Taraftar olmayınca takımın coşkusu da düşüktü. Coşku olmayınca da Galatasaray içeride de oynasa deplasmandaki kötü oyunlarından birini sergilemiş oldu. Galatasaray maça hızlı başladı. İlk 15 dakika Ndiaye'nin saman alevi gibi yanan performansı sönünce Galatasaray kontak kapattı. Sezonun ikinci yarısında takımı taşıyan Belhanda ve Feghouli de gününde olmayınca Galatasaray hücumda sadece kenar ortalarına bağlı, hiçbir planı olmayan bir takım görüntüsü vermeye başladı. Kenar ortalarındaki isabet oranının düşüklüğü bile Galatasaray'ın ne kadar kötü, plansız bir takım olduğunu anlayabiliyoruz. Galatasaray bekleri Mariano ve Emre Taşdemir yaptıkları ortaları ön direğe doğru ortalıyor ancak Mbaye Diagne ise arka direğe doğru koşu yapıyor. Doğal olarak da Senegallinin topla buluşması için mucizelerin gerçekleşmesi gerekiyor. Galatasaray'ın sorunlarının büyük bölümü oyuncu kaynaklı değil. Galatasaray, sezon boyunca hiç çalışmadı. Sezon başı kamplarında bu takımın ne yaptığı hala soru işareti benim için. Sezon ortası kampında kondisyon problemlerini biraz olsun halletti ama 21 günlük şu arada yine ne yapıldığı çok büyük soru işareti.. Galatasaray sezon sonuna kadar oyun olarak taraftarına işkence çektirmeye devam edecek. Başakşehir ile 6 puan arasındaki farkın kapanması için Başakşehir'in özel olarak uğraşması gerekiyor. Galatasaray adına tek gerçekçi hedef Türkiye Kupası. Onu da dün akşam oynadığı rezil oyunla zora sokmuş durumda.. Artık Malatya deplasmanında Feghouli ve Belhanda'nın sahneye çıkıp maçı alması lazım. Yada bir mucize gerekiyor! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0