Aaron Harrison: Özel bir sezon geçirdik..

Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu dördüncü sırada tamamlayarak play-offlara katılma şansını elde eden Galatasaray Doğa Sigorta'da yıldız oyuncu Aaron Harrison basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Takım olarak özel ve başarılı bir sezonu geride bıraktıklarını belirten Harrison, gelecek sezon yeniden Galatasaray'da olmak istediğini belirtti. Aaron Harrison'un açıklamalarının tamamı şu şekilde..

YETENEKLİ VE GENÇ BİR TAKIMIZ
Biz aslında çok yetenekli bir takımız, bunu söylemem gerekiyor ama aynı zamanda da genç bir takımız. Takımdaki çoğu oyuncunun çok fazla tecrübesi olduğunu söyleyemem. Dolayısıyla sezon içerisinde herkesin biraz rollerin oturmasına, sahada neler yapabileceğini öğrenmesine ihtiyacı vardı. Takım olarak birbirimize uyum sağlamamız gerekiyordu. Bunu sağladıktan sonra biz de daha iyi sonuçlar almaya başladık. Genç bir takım olmanın avantajları ve dezavantajları var. Avantajı şu, çok enerjik bir takımız. Sahayı çok hızlı koşabilen, çok atletik oyunculara sahibiz. Dolayısıyla rakip için her zaman bu zorlu bir şey. Sahada her zaman daha fazla koşan takım olmak istiyoruz, amacımız da buydu zaten. Dezavantaj olarak ise özellikle sezon başında bazı oyuncuların rollerini öğrenmesi zor olabiliyor, özellikle de genç oyuncu için bu daha zor bir şey. O rolü öğrenmeniz gerekiyor çünkü bazen o rolün dışına çıkıyorsunuz, fazla çaba gösteriyorsunuz ve yapmamanız gereken şeyler için de uğraşıyorsunuz. Bunu yapmamanız gerekiyor. Sezon başında bu ciddi bir problemdi, dolayısıyla bunu aştığımızı düşünüyorum.

KOÇ TAKIMIN LİDERİ OLMAMI SÖYLEDİ
Ben takıma en geç katılan oyuncuydum. Dolayısıyla koçla görüşmemiz biraz geç oldu. Koç bana bu takımın lideri olmam gerektiğini söyledi. Bunu istedi benden. Ben de oyuncu karakteri olarak, bu kadar sayı atayım, şunu yapayım diyen bir oyuncu değilim. Takımın kazanmasını önemseyen, takımın kazanmasını ön plana koyan bir oyuncuyum. Dolayısıyla aslında böyle bir göreve kendi kendime soyunmadım. Takıma geç katıldığım için, eğer takıma lider olacaksam, takım arkadaşlarımın saygısını da kazanmam gerekiyordu. Bunu da sezon içerisinde sağladığımı düşünüyorum. Dediğim gibi o gün sahaya skor yapmak için çıkan bir oyuncu değilim. Tam aksine takımın neye ihtiyacı varsa, bunu ön plana koyan bir oyuncuyum. Koçla da bu doğrultuda ilişkimizi yürütüyoruz.

TAKIMDA KALMAK İSTİYORUM
Kariyerimde özellikle planladığım bir şey yok. Ama buraya dönmeyi gerçekten çok isterim. Çünkü hem koçlarım hem de takım arkadaşlarımla bu sezonun özel bir sezon olduğunu düşünüyorum. Yeni sezonda yeniden buraya dönmeyi isterim ama tabii ki bu kararın içine giren birçok faktör var. Sadece benim kararım yeterli olmuyor. Her şeyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bir planım var diyemem ama bakacağız

ANADOLU EFES VE FENERBAHÇE BEKO BİR ADIM ÖNDE
Aslında Türk basketbolundan etkilendiğimi söyleyebilirim. Tabii Anadolu Efes ve Fenerbahçe, çok iyi koçluk yapılan, çok iyi yönetilen, çok güçlü ve iyi takımlar. Onlar ligin geri kalanından biraz ayrılıyorlar, bunu itiraf etmemiz gerekiyor ama biz de çok çalışıp o noktaya varmak istiyoruz, o noktaya çıkmak istiyoruz, bunu yapmamız gerekiyor. Aslında ligin geri kalanı da çok yetenekli takımlar, çok yetenekli oyunculara sahip ama Türk basketbolunda iki takımın o seviyede mücadele edecek olması bence çok etkileyici bir şey

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0