Süper Lig | Bireysel performanslar.. Muslera, Onyekuru ve Belhanda!

Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşarak 22. lig şampiyonluğunu elde eden Galatasaray'da kuşkusuz sezonun bir çok kırılma anı yada hikayesi var. Şampiyonluğu getiren en önemli faktörlerden birisi teknik direktör Fatih Terim olurken, bireysel anlamda da öne çıkan isimler olmadı değil. Takımımızın en istikrarlı ismi Fernando Muslera olurken, en golcü ismi devre arasında gelen Mbaye Diagne değil Henry Onyekuru oldu. Şampiyon Cimbom'da oyuncuların bireysel istatistiklerini sizler için derledik..

EN İSTİKRARLISI FERNANDO MUSLERA
2011-2012 sezonu öncesinde Galatasaray'a transfer olan ve 8. sezonunu geride bırakan Fernando Muslera, kaptanlığını da yaptığı Galatasaray’da bu sezon lig maçlarında en fazla süre alan futbolcu konumunda bulunuyor. Uruguaylı file bekçisi ligdeki ilk 33 maçın tamamında ilk 11’de sahaya çıktı. Toplamda 2 bin 970 dakika süre alan tecrübeli file bekçisi, sadece ligin son haftasında şampiyon olarak çıkılan Demir Grup Sivasspor müsabakasında yerini İsmail Çipe’ye bıraktı. Bu sezon toplam 33 futbolcunun forma giydiği Galatasaray’da Fernando Muslera’nın ardından en istikrarlı futbolcu Henry Onyekuru oldu. Ligde 31 mücadelede sarı-kırmızılı formayı terleten Nijeryalı forvet toplamda 2 bin 519 dakika süre buldu. Henry Onyekuru’yu 30 karşılaşmada 2 bin 489 dakika sahada kalan Brezilyalı sağ bek Mariano takip etti.

EN GOLCÜSÜ HENRY ONYEKURU
Süper Lig'de bu sezon 34 hafta sonunda 72 gol kaydeden Galatasaray'da bu sezon forma giyen futbolculardan 18’i toplamda 70 kez fileleri havalandırırken, 2 kez de rakip oyuncular kendi kalelerine attı. Galatasaray formasıyla bu sezon en çok gol kaydeden isim ise sezon başında Everton'dan kiralanan 21 yaşındaki kanat oyuncusu Henry Onyekuru oldu. Nijeryalı oyuncu ligde 14 kez gol sevinci yaşadı ve şampiyonluk yolunda önemli bir katkı sağladı. Onyekuru'yu takip eden isim ise, devre arasında Kasımpaşa'dan transfer edilen Mbaye Diagne oldu. Senegalli oyuncu ligde toplam 30 gol atarken, Galatasaray formasıyla 10 gol kaydederek takımın en skorer ikinci ismi oldu. Henry Onyekuru ve Mbaye Diagne'nin ardından Galatasaray'da en skorer isim, ligin ikinci yarısında fırtına gibi bir performans sergileyen Sofiane Feghouli oldu. Cezayirli yıldız oyuncu kritik maçlarda sahneye çıkarak 9 kez fileleri havalandırdı ve şampiyonlukta başrol oynadı.

Galatasaray'da en golcü üçlüyü ise devre arasında teknik direktör Fatih Terim tarafından kadro dışı bırakılan Eren Derdiyok takip etti. Sezonun ilk yarısını tek forvetle geçiren Galatasaray'da toplamda 7 kez gol sevinci yaşayan Eren takımın en skorer dördüncü ismi olurken, Younes Belhanda ve Sinan Gümüş attıkları 4 golle kendisini takip eden isimler oldu. Galatasaray'da sezonu 3 golle tamamlayan isimler ise Badou Ndiaye ve devre arasında takımdan ayrılan Garry Rodrigues olurken; 2 golle tamamlayan isimler Fernando, Donk, Martin Linnes, Emre Akbaba, Muğdat Çelik ve devre arasında takımdan ayrılan Serdar Aziz oldu.  Bu sezon Galatasaray formasıyla tek gol sevinci yaşayan diğer isimler ise Yuto Nagatomo, Ömer Bayram, Kostas Mitroglou ve yine devre arasında takımdan ayrılan Maicon oldu.

EN HIRÇINI YOUNES BELHANDA
Şampiyon Galatasaray'da bu sezon sahada en agresif isim Younes Belhanda oldu. Süper Lig'de ikinci sezonunu geçiren Faslı merkez orta saha oyuncusu 1 kırmızı - 8 sarı kart ile sezonu tamamlarken, takımda da kötü disiplin adına öne çıktı. Galatasaray'da bu sezon toplamda 23 farklı oyuncu kart gördü. Fatih Terim'in öğrencileri, şampiyonlukla taçlanan 34 haftalık lig maratonunu 3 kırmızı kart - 84 sarı kart ile tamamladı.

Younes Belhanda'nın yanı sıra Galatasaray'da en kötü disipline sahip isimler 1 kırmızı - 5 sarı kart ile Badou Ndiaye ve ligin ilk yarısında oynadığı maçlarda 1 kırmızı - 2 sarı kart gören Serdar Aziz oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0