Ayten Mediha Yeksan judoda Avrupa Şampiyonu oldu!

Galatasaray judo takımında yer alan 2002 doğumlu sporcularımızdan Ayten Mediha Yeksan, geçtiğimiz günlerde 4-5 Mayıs tarihleri arasında Romanya'nın Cluj kentinde düzenlenen Ümitler Avrupa Kupası'nda tatamiye çıktı.

Turnuvanın ilk maçında Sırp rakibi Nevena Gajic'i mağlup eden Ayten Yeksan, ikinci turda da İtalyan rakibi Sara Corbo karşısında tatamiden galibiyetle ayrıldı. Son 16 turunda ev sahibi Romanya'dan Iulia Avram karşısında kazanan sporcumuz çeyrek final turunda da Ukraynalı rakibi Yelyzaveta Lytvynenko'yu mağlup ederek D Grubu'nun lideri olarak yarı finale yükseldi. Yarı final turunda C Grubu'nun lideri İtalyan rakibi Thauany David Capanni'yi mağlup eden sporcumuz finalde de Bulgar rakibi Lidia Brancheva karşısında tatamiden galip ayrıldı ve kategorisi olan 63 kiloda Ümitler Avrupa Kupası şampiyonu oldu.

25-27 Ocak 2019 tarihlerinde Samsun'da düzenlenen Ümitler Türkiye Şampiyonası'nda da şampiyonluk sevinci yaşayan sporcumuz böylelikle yerel liglerin ardından başarısını Avrupa'da da göstermiş oldu. Ayten Mediha Yeksan'ı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0