Galatasaray'ı bekleyen tarihi gelir!

Süper Lig'de bitimine 3 hafta liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslemesi halinde kulüp tarihinde 22. şampiyonluğa ulaşarak en yakın rakibiyle arasındaki kupa sayısını 3'e çıkartmasının yanı sıra maddi olarak da büyük bir gelirin sahibi olacak.

Teknik direktör Fatih Terim önderliğinde ligde ve kupada şampiyonluğa yürüyen Galatasaray, geçtiğimiz aylarda yönetimsel olarak ciddi sıkıntılar yaşamış olmasına rağmen mali açıdan kar açıklayarak finansal reformların sonuçlarını alma konusunda önemli bir adım atmıştı. Süper Lig'de üstüste ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşamaya hazırlanan Galatasaray, sezon sonunda mutlu sona ulaşması halinde hem yerel hem de global seviyedeki başarısından ötürü önemli bir gelirin de sahibi olacak. Süper Lig'de bu sezon geride kalan 31 hafta sonunda topladığı 63 puanla 58.5 milyon TL'lik performans gelirinin sahibi olan Galatasaray, geride kalan 3 hafta sonunda sahadan 3 galibiyetle ayrılırsa bu rakam 65 milyon TL'e çıkacak.

Galatasaray'ın sezon sonunda Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşması halinde elde edeceği 33 milyon TL'lik şampiyonluk priminin yanı sıra, 35 milyon TL'lik sezona katılım bedeli ve  geçmiş şampiyonluklardan elde edilen 65 milyon TL'lik gelir sezon içerisindeki performans primleriyle birlikte değerlendirildiğinde 2018/19 sezonu için kasasına toplamda 200 milyon TL girmiş olacak.

Süper Lig'de şampiyon olduğu için toplamda 200 milyon TL'yi kasasına koyacak olan Galatasaray, gelecek sezonda da UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım gösterecek. Bu nedenle UEFA'dan ayak bastı parası olarak tabir edilen 15.2 milyon Euro'luk gelirin yanı sıra yayın hakkı ve geçmiş dönem katılım sayısı primleri dahil olmak üzere minimum 30 milyon Euro'luk gelirin sahibi olacak. Galatasaray geride bırakmaya hazırlandığımız 2018/19 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında mücadele etmiş ve 1 galibiyet - 1 beraberlik elde etmesine rağmen 35 milyon Euro gelirin sahibi olmuştu. Bugünkü kurla TL'e çevrildiğinde yaklaşık 240 milyon TL'lik bir ek gelir elde edilmiş olacak.

Bu sezon Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesinin yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nda da final oynayan ve 15 Mayıs 2019 akşamı Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak olan Galatasaray, kupada da şampiyon olması halinde yaklaşık 10 milyon TL'lik bir gelirin sahibi olacak.

Galatasaray sezon sonunda duble yapması halinde yaklaşık 450 milyon TL'lik gelirin sahibi olacak. En önemlisi ise, bu rakama şampiyonluk halinde yapılacak ürün satışı, yeni sezon öncesi kombine kart ve loca satışı, elde edilecek olan sponsorluk ve reklam anlaşmaları dahil değil. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0