Muslera'nın kurtarışı tesadüf değil..

Galatasaray'da sezon başında gösterdiği performansla eleştiri toplayan ancak ligin ikinci yarısında savunmanın da toparlanmasıyla birlikte tabir-i caizse şampiyonluk modunu açan Fernando Muslera son haftalarda yükselen performansıyla alkış alırken, 2-0 kazanılan Beşiktaş derbisinde de önemli kurtarışlar yaptı.

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; hafta boyunca teknik kadro tarafından özel bir metotla çalıştırılan  Fernando Muslera, bu özverinin semeresini derbide gördü. Karşılaşmanın ikinci yarısında Burak Yılmaz'ın ceza sahası içerisinde penaltı noktasına yakın bir noktada sırtı dönük kontrol ederek Luyindama, Marcao ve Mariano’nun arasından direk dibine vurduğu şutun provası Florya'da yapılmıştı.  

Beşiktaş galibiyetinde en önemli pay sahiplerinden birisi az sayıda pozisyon olmasına rağmen yaptığı dikkat çeken kurtarışlarla Fernando Muslera’ydı. Uruguaylı file bekçisinin özellikle Burak Yılmaz’ın vuruşundaki kurtarışı, “Başarı asla tesadüf değildir” sözünü akıllara getiren cinstendi. Tecrübeli eldiven, hafta boyunca kaleci antrenörleriyle birlikte özel bir metotla hazırlık yaptı. Hafta içindeki basına açık idmanda takımın en fazla yorulan ismi olarak dikkat çeken Muslera’nın, karambol pozisyonlara karşı refleksini geliştiren çalışma yöntemi, derbide takımın işini kolaylaştırdı.

TAFFAREL VE FADIL KOŞUTAN TAHMİN ETTİ
Burak Yılmaz’ın ceza sahası içerisinde kaleye doğru dönerek yaptığı vuruşta, Marcao, Luyindama ve Mariano’nun arasından geçen top, Muslera’nın görüş alanında olmasa bile, tecrübeli file bekçisi hızlı bir refleksle sol elini uzatarak kurtarış yapmayı başardı. Kaleci antrenörleri Taffarel ve Fadıl Koşutan da, hafta boyunca çalıştıkları pozisyonun galibiyete katkı sağlamasının sevincini yaşadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0