Ertuğrul Erdoğan: Son dönemlerin en iyi basketbolunu oynadık..

Basketbol Süper Ligi'nin play-off çeyrek final serisinde ilk maçında Gaziantep Basketbol'u mağlup ederek seride 1-0 öne geçen Galatasaray Doğa Sigorta'da baş antrenör Ertuğrul Erdoğan karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bugün bana göre son bir ayın en iyi basketbolunu oynadık hem savunma hem de hücum olarak. Oyun planımıza çok akıllı bir şekilde sadık kalarak oynadık. Zaman zaman bizim alışık olduğumuz basit hatalar geldi yorgunlukla veya farkın getirdiği dikkatsizlikle beraber ama maçın genelinde iyi oynadığımızı düşünüyorum ve oyuncularımı tebrik ediyorum. Bugün Can ve Caner’in benchten gelerek yaptığı katkı çok önemliydi bizim için. Farkı yatıran katkı buydu aslında. Aaron topuğundaki sakatlığa rağmen maçın son bir dakikasına kadar oynadı. Zaman zaman basit hatalar yaptı ama bu ağrıyla oynamak kolay bir şey değil. Tai Webster son iki ayda oynadığı en iyi basketbolu oynadı. Bunu attığı sayıdan bağımsız yaptığı savunma ve liderlikten dolayı bunu söylüyorum. Zach’in 17 ribaundu çok kıymetliydi. Bugün oyuna kim girerse girsin çok değerli katkı yaptı. Topun bu kadar paylaşılması belki asistlere yansımadı ama beni çok memnun etti. Çoğunlukla boş atışları bulduk. Bu sadece Playoff’taki birinci maç. Ciddi bir avantaj elde ettik. Şimdi çok zor bir deplasmana gidiyoruz. Gaziantep deplasmanı sene boyunca herkes için zorlu oldu. Biz yine yüksek konsantrasyonla oynayacağız. Rakibimizin ne kadar iyi ve tehlikeli bir takım olduğunu biliyoruz. Bu saygıyı da yanımızda götürerek oynayacağız. İkinci raunda geçmek, cumartesi günü seriyi bitirmek için elimizden geleni yapacağız ama öncelikle sağlıklı olmamız lazım. Bu iki, üç günü bunun üzerine çalışarak geçireceğiz. Sezon başından beri söylediğim gibi maç maç gidiyoruz. İnşallah yarı finale kalarak nereye gideceğini hep beraber göreceğimiz bir sezon olacak. Ben de çok merak ediyorum yarı finalde neler yapabiliriz diye. Bunu gerçekleştirebilmek için öncelikle cumartesi günü oynayacağımız maçı kazanmamız lazım. Dolayısıyla adım adım ilerlememiz gerekiyor.

Şu anda bana gelen bir net bilgi yok ama üç, dört tane oyuncumuzun kas sakatlıklarıyla alakalı çeşitli sıkıntıları var. Nigel’ın, Aaron’ın… Göksenin’in burnu kırık, bana göre performansını çok etkiledi. Zach ve Marko’nun ufak sakatlıkları var ama bana net bir şey gelmedi şu an sağlık ekibinden. Maçın içerisinde sorduğumda bana çok da ciddi bir şey olmadığını söylediler. Oyuncular sıcağı sıcağına belki çok net hissetmemiş olabilir, yarın durumları daha da netleşecektir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0