Fatih Terim: Kaybettiğinizde değil, vazgeçtiğinizde yenilirsiniz.

Dev derbi 2-0'lık üstünlüğümüz ile sona erdi. Bu sonuçla birlikte Galatasaray averajla liderlik koltuğuna oturarak ligin bitimine üç hafta kala büyük bir avantaj yakaladı. Galibiyet ile biten maç sonrası teknik direktörümüz Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

Ali Sami Yen’deki 200. maçımız. Bunu bir derbiyle ve 3 puanla kapattığımız için çok mutluyum açıkçası. İkincisi alnımızın teriyle ödülümüzü almak için bu yolda yürüyoruz. Üç maçımız kaldı. İnşallah sonunu da iyi getiririz. İlk yarı belki oyun kalitesi biraz daha fazlaydı. İkinci yarı skorun verdiği avantaja göre hareket ettik. Çok da pozisyon bulduk. 10 dakikalık bölüm var kendi kaptırdığımız toplarla, onun dışında hiç sıkıntı veya bir endişe duymadık, oyuncularımı kutluyorum.

İlk Fenerbahçe maçından sonra çoğunuz, özellikle burada olmayıp masa başında haber yapanlar, koca maçı taça mı sığdıracağız demişti. Demek ki futbolda her şey önemli. Ama Caner'in ayağına top değiyor. Taç bizim. Biz de istediğimiz gibi çabuk başlarız. Bazen oyunun bir bölümü kalite, bir bölümü mücadele ister. İki tarafın da en ufak hatasında şampiyonluktan uzaklaşacak veya başkalarına avantaj sağlayacak bir maç oynamak çok kolay değil. Oyuncularım nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynadı. 

Ndiaye'nin kadroda olmaması tamamen yabancı sayısıyla alakalı. Bazı özel işleri için İngiltere'ye gitmişti, onu da dinlendirmiş olduk. Ndiaye, benim sezon sonuna kadar faydalanacağım, hatta diğer sezon için de düşüneceğim bir oyuncu.

Fernando, 6-8-10 numara oynayabilir. Geçen sezon da Beşiktaş maçında 8 numara oynamıştı ve gol atmıştı. Son zamanlarda iyi ve diri durumda. Fiziği yerinde olduğunda aklı ve oyun zekasıyla bizim için vazgeçilmez bir oyuncu oluyor. Beşiktaş'ın bizim orta sahadaki üçlüyü düşünerek Necip'le başladığı görüldü. Zaman zaman çok iyi de iş yaptılar. Biz o kadar çok cezalıdan, sakattan ve diğer şeylerden çektik ki, fazla olsun da bizim olsun. Nitekim yine cezalıyız, Belhanda yok. Hakem haklıydı.

Bu sene deplasman değişik, içeri değişik gibi duruyor. Ama artık durmaması lazım. Bu bir zaman meselesi. 96-2000 arasında da böyle ufak bir sıkıntı çekmiştik. Zaman ilerledikçe çim, saha, stat hiçbir yer fark etmemişti. İnşallah bunu zaman içinde halledeceğiz.

Bugünkü galibiyet sadece liderliği değil diğer avantajları da getirdi. Olası herhangi bir sıkıntıda, içerideki maçta onu telafi etme fırsatı var. Son ayların en formda takımı Rizespor'la oynayacağız. Hayırlısı Allah'tan.

Yaptığım işe inanıyorum, camiamı tanıyorum. Taraftarlarımız takımla birleştiği zaman burada herkes zorlanıyor. Takımıma inanıyorum, ligi iyi tanıyorum. Her zaman şunu söylüyorum; kaybettiğinizde değil, vazgeçtiğinizde yenilirsiniz. Ben vazgeçmiyorum.

3 hafta kala işi buraya getirmek müthiş bir şey. İnşallah bunu da buradan sonuna kadar götürürüz. Açıkçası hak ettiğimiz ödülleri, 3 maç sonra almak istiyoruz. Daha çok çalışacağız ödül almak için. Oyuncular bana söz verdiler, daha çok çalışacaklar. Bizim için önemli olan ödüllere doğru gidiyoruz. Allah bize o ödülleri nasip etsin.

Taraftarlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bizim onlara ihtiyacımız var. Onların da bizim başarılarımızla övünmeye ihtiyacı var. Liderlik hayırlı olsun.

1 yorum:

  1. Hocamın, "Bu sene deplasman değişik, içeri değişik gibi duruyor. Ama artık durmaması lazım. Bu bir zaman meselesi. 96-2000 arasında da böyle ufak bir sıkıntı çekmiştik. Zaman ilerledikçe çim, saha, stat hiçbir yer fark etmemişti. İnşallah bunu zaman içinde halledeceğiz" yorumu çok önemli. Mutlaka halledecektir fakat yeni isimlere ihtiyacımız var, mevcut kadroda birçok isim ile bu işi başarması zor görünüyor...

    Bahtı açık olsun hocamın!!

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0