Fatih Terim yeni rekor peşinde!

Süper Lig'de şampiyonluğa yürüyen ve Ziraat Türkiye Kupası'nı da kazanarak duble yapma şansını elde eden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim yeni bir rekora doğru emin adımlarla ilerliyor. Deneyimli teknik adam sezon sonunda ligde de mutlu sona ulaşması halinde Türkiye'de en çok duble yapan teknik direktör ünvanına sahip olacak! 

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Akhisar Belediyespor'u mağlup ederek iki sezon aradan sonra Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim de yaklaşık 19 yıllık kupa hasretini sonlandırmıştı. Kariyerinde son olarak 1999/2000 sezonunda Türkiye Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşayan İmparator, hafta sonu oynanacak Medipol Başakşehir karşılaşmasında da takımını lig şampiyonluğuna taşırsa önemli bir başarının sahibi olacak.

Süper Lig'de bugüne kadar 7 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Fatih Terim ligde en fazla şampiyonluk yaşayan teknik direktör ünvanını elinde bulundururken, Türkiye Kupası'nda da elde ettiği 3. şampiyonluk kupasıyla da bu turnuvada da aynı ünvana ortak oldu. Galatasaray teknik direktörü ünvanıyla bugüne kadar 18 kupa sevinci yaşayan ve Türkiye'de ulaşılması zor bir rekora imza atan İmparator, sezon sonunda lig şampiyonluğu hedefine ulaşması halinde Türkiye Ligleri'nde en fazla duble yapan teknik direktör ünvanının da sahibi olacak. 

Galatasaray teknik direktörü olarak daha önce 1998/1999 ve 1999/2000 sezonlarında duble yapmayı başaran Fatih Terim, bu sezon da aynı başarıyı tekrarlarsa 3. kez duble yaparak bu alanda tek olacak. İmparator, daha önce Trabzonspor teknik direktörü olarak 1976-1977 ve 1983-1984 sezonlarında duble yapan efsanevi teknik adam Ahmet Suat Özyazıcı'yla birlikte şuana kadar en çok duble yapan teknik direktörler ünvanını paylaşıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0