Selçuk ve Muslera'dan tarihi başarı..

Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde Sivas'ta oynanılan karşılaşmada Akhisar Belediyespor'u mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'da takım kaptanları Selçuk İnan ve Fernando Muslera ulaşılması zor bir başarıya imza attı.

2011-2012 sezonu öncesinde Galatasaray'a bedelsiz olarak transfer olan Selçuk İnan ve Lazio'dan bonservis bedeli ödenerek transfer edilen Fernando Muslera geride kalan 8 sezonluk süreçte Galatasaray'ın elde ettiği şampiyonluklarda kritik roller oynadı. Son yıllarda takım kaptanlığını yapan tecrübeli isimler, Galatasaray'da geçirdikleri süre boyunca 12 şampiyonluk sevinci yaşadı. Geldikleri sezondan itibaren bugüne kadar 4 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası ve 4 Süper Kupa sevinci yaşayan kaptanlar hiç kuşkusuz teknik direktör Fatih Terim'in saha içinde ve takım içindeki en önemli yardımcıları konumunda yer alıyorlar.

Galatasaray'da geride kalan 8 yıl içerisinde önemli başarılara imza atan Fernando Muslera bugüne kadar 325 resmi maçta Galatasaray'ın kalesini korudu. Uruguaylı file bekçisi bu karşılamalarda toplamda 359 gol yerken, 105 maçta da kalesini gole kapatmayı başardı. Takımın bir diğer önemli ismi Selçuk İnan ise aynı süre içerisinde Galatasaray formasıyla 316 maçta görev yaptı ve bu karşılaşmalarda 59 gol - 64 asistlik performansıyla katkı sağladı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0