Türkiye Kupası'nda 18. şampiyonluk!

Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde Sivas'ta oynanılan karşılaşmada Akhisarspor karşısında sahadan 3-1'lik skorla ayrılarak şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, kulüp tarihindeki 18. Türkiye Kupası şampiyonluğunu elde ederken, rakiplerine de önemli bir mesaj verdi.


BEŞİKTAŞ'I İKİYE, FENERBAHÇE'Yİ ÜÇE KATLADI
Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde uzun bir aradan sonra Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşan Galatasaray, elde ettiği şampiyonlukla da kendisine ait olan rekoru bir tık daha ileriye taşımış oldu. Şampiyon Galatasaray, bu kupayı en çok kazanan takımlar arasında en yakın rakibi Beşiktaş ile olan farkını da ikiye katlayarak başarısını perçinledi.

Sarı-kırmızılılar kupada 18 kez mutlu sona ulaşırken, en yakın takipçisi Beşiktaş bu kupada 9 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Ezeli rakiplerinden Trabzonspor kupada 8 kez şampiyonluk sevinci yaşarken, 6 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Fenerbahçe şampiyonluk sıralamasında 4. sırada yer alıyor.

İKİ SEZON ARADAN SONRA ZAFERE ULAŞTI
2013-2014 ile 2015-2016 sezonları arasında kupayı 3 kez üst üste müzesine götüren Galatasaray, sonrasında Konyaspor ve Akhisar'a kaptırdığı kupayı bu kez finalde üst üste 2. defa bulunan Akhisar'ı devirdi ve 2 sezon aranın ardından tekrar mutlu sona ulaştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0