Fernando Muslera tarihe geçti!

Hafta içinde Türkiye Kupası, hafta sonunda Süper Lig şampiyonu olarak sezonu dubleyle kapatan Galatasaray'da takımın yıldız isimlerinden Fernando Muslera adını kulüp tarihine yazdırdı. 8 sezondur takımımızda görev yapan Uruguaylı kaleci, kişisel kupa koleksiyonunu 13'e yükseltirken kulüp tarihinin en çok kupa kazanan yabancı oyuncusu ünvanını elde etti.

2011 yazında Lazio kulübünden Lorik Cana ve 6.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Fernando Muslera geride kalan 8 sezon içerisinde Galatasaray'da büyük başarılara imza attı. Yıldız oyuncu ilk sezonunda şampiyonlukta başrol oynarken, bir sezonda forma giydiği 32 maçın 16'sında kalesini gole kapatarak kulüp rekorunun da sahibi olmuştu. Yıldız oyuncu devam eden sekansta  Galatasaray forması altında Süper Lig'de 5, Türkiye Kupası'nda ve TFF Süper Kupa'da ise 4 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Fernando Muslera bu şampiyonluklarla birlikte toplam kişisel kupa koleksiyonunu 13'e yükselterek Galatasaray tarihine adını bir kez daha yazdırdı.

Bu sezon tüm maçlarda ilk 11'de görev yapan ve 90 dakika sahada kalan Fernando Muslera, ligde forma giydiği 33 maçın 12'sinde kalesini gole kapatmayı başardı. Süper Lig'de bu sezon kalesinde 32 gol gören Uruguaylı kaleci, sezon genelinde toplamda 45 maça çıktı ve 46 gol yiyip, 16 maçta kalesini gole kapattı.

16 Haziran'da yeni yaşına girecek olan 32 yaşındaki yıldız kalecinin 2021 yılına kadar Galatasaray ile sözleşmesi devam ediyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0