Şampiyonluğu getiren adam: Sofiane Feghouli

Galatasaray'da sezonun ikinci yarısında özellikle deplasman maçlarına damgasını vuran Sofiane Feghouli, ligin 33. haftasında oynanılan sezonun kader maçı niteliğindeki Medipol Başakşehir maçında da başrol oynadı. Sezon başında teknik direktör Fatih Terim ile sıkıntı yaşayan Cezayirli yıldız oyuncu, şampiyonlukta aslan payının sahibi oldu.

Geçtiğimiz sezon başında uzun uğraşlar sonucunda Premier Lig ekibi West Ham United’dan bonservisiyle birlikte 4.5 milyon Euro’ya transfer edildiğinde spor basınında pek fazla büyük yankı uyandırmadı ancak Galatasaraylı taraftarların beklentisi büyüktü. Galatasaray ile ilk sezonunda şampiyonluk yaşayan Cezayirli yıldız oyuncu ligde 6 gol - 9 asistlik performansıyla takımına katkı sağlarken, bu sezon elde edilen şampiyonlukta bambaşka bir hikaye yazıyordu.

TERİM İLE TAKIŞTI, KIZAĞA ÇEKİLDİ
Sezon başında kendisine gelen teklifleri geri çeviren ve ayrılmak istemediğini belirten Sofiane Feghouli, yaz aylarında teknik direktör Fatih Terim ile ters düştü. Deneyimli teknik adam tarafından uzun süre kadroda tercih edilmeyen yıldız oyuncu, hücumda tüm yokluklara rağmen rotasyonda 3. isim olarak kulübenin müdavimiydi. Fenerbahçe derbisinde alınan cezaların da etkisiyle teknik direktör Fatih Terim tarafından kadroda değerlendirilmeye başlanan Feghouli, ligin 12. haftasından itibaren düzenli olarak forma giymeye başladı. Cezayirli yıldız oyuncu ligdeki ilk golünü de 17. hafta oynanılan Sivasspor karşılaşmasında kaydederken, sezonun ikinci yarısına müthiş bir giriş yaptı.

Devre arası kampında İtalyan kondisyoner Bartali ile özel çalışmalar yapan Sofiane Feghouli adeta yeni transfer etkisi yarattı. Teknik direktör Fatih Terim ile görüşen ve takımda sorumluluk almak istediğini belirten Feghouli, ligin ikinci yarısında tüm maçlara ilk 11'de çıktı ve büyük çoğunluğunda da 90 dakika sahada kaldı. Süper Lig'de ikinci yarıda 16 maçta görev yapan Feghouli, büyük çoğunluğu deplasman maçları olmak üzere 8 gol - 6 asistlik performansıyla takımını şampiyonluğa taşıdı. Türkiye Kupası'nda oynadığı 5 maçta 3 gol - 1 asist yapan Feghouli, yarı final ve final maçlarında attığı gollerle şampiyonlukta pay sahibi oldu. Cezayirli yıldız kanat oyuncusu bu sezon Galatasaray formasıyla çıktığı 40 maçta 13 gol - 7 asist gibi önemli bir istatistiğin de sahibi oldu.

BÜYÜK MAÇLARIN BÜYÜK OYUNCUSU
Sofiane Feghouli bu sezon ligin ikinci yarısında 16 maçta 8 gol - 6 asistlik performansa imza attı, atmasına ancak tabelaya etki ettiği maçlar hep takımın kriz anlarında oldu. Yıldız oyuncu ilk olarak ligin 20. haftasında deplasmanda oynanılan Alanyaspor karşılaşmasında skora denge getiren golü kaydederken, takımına da 1 puan kazandırdı. Ertesi hafta Trabzonspor karşısında etkili bir oyun ortaya koyan Sofiane Feghouli, bir asistle derbinin kazanılmasında pay sahibi oldu. Kasımpaşa deplasmanında Galatasaray maçın başında 1-0 geriye düşmesine rağmen Soso hat-trick yaptı ve 3 puanın kazanılmasında başrol oynadı. 3 haftalık sürklase edici performansın ardından 2 haftalık duraklama dönemine giren Feghouli ligin 25. haftasında içeride kazanılan 5 gollü Antalya maçında konuk ekibin beraberlik için bastırdığı anlarda 3 gole direk etki etti, maçın çözülmesini sağladı. Cezayirli yıldız bir hafta sonra Bursa deplasmanında 2-0 geriye düşen takımımızın geri dönüşünün kilidini açtı. Fenerbahçe deplasmanında Onyekuru'nun golünde asisti yapan Feghouli, geçtiğimiz hafta Rize deplasmanında da 1 gol - 1 asistlik performansıyla galibiyette başrol oynadı. Medipol Başakşehir karşısında da takımın gole en çok ihtiyacı olduğu anda, ikinci yarının hemen başında nefis bir gol atan Sofiane Feghouli hem maçın kazanılması hem de şampiyonlukta önemli bir pay sahibi oldu. 

29 yaşındaki yıldız oyuncu hiç kuşkusuz sezonun ikinci yarısındaki performansıyla Galatasaray'ı şampiyonluğa taşıyan isim olurken, sadece tabelaya etkisiyle değil saha içinde takım oyununda da soyunduğu liderlik rolü ona çok yakıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0