Fernando: Üçüncü şampiyonluğu istiyorum!

Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşarak sezonu iki kupayla kapatan Galatasaray'da takımın yıldız isimlerinden Fernando, şampiyonluk sonrasında NTV'e özel bir röportaj verdi. Zorlu rakiplere karşı mücadele ettiklerini belirten Brezilyalı orta saha oyuncusu, sözleşmesinin devam ettiğini hatırlatarak üstüste 3. şampiyonluğu istediğini belirtti. Fernando'nun açıklamalarının tamamı şu şekilde..

ÜÇÜNCÜ ŞAMPİYONLUĞU İSTİYORUM
Türkiye'de kupa kaldırmak gerçekten çok zor. Bu yıl şampiyonluk yarışına dahil olan 3-4 ekip vardı. Bu yüzden 2 kupayı kazanmak hiç kolay olmadı. Üst üste 2. şampiyonluğumuzu kazandık ve 3. şampiyonluğumuzu almak için elimizden geleni yapacağız. Bunlar benim için çok önemli olan 2 şampiyonluk. Çünkü futbolcu olarak kariyerinizin her anında şampiyonluklar yaşamak istersiniz. Ama aynı zamanda da yaşım ilerliyor. Bu yüzden kariyerimin sonuna doğru kazanılan şampiyonluklar daha değerlidir ve bu yüzden kazandığımız şampiyonluğun benim için yeri çok başka. Umarım son şampiyonluğum bu olmaz ve takımla birlikte gelecek yıllarda daha çok kupa kazanırım. 

Matematiksel olarak şansınız devam ettiği sürece çalışmaya devam etmelisiniz. Sonra rakiplerinizin puan kayıplarını beklemelisiniz. Biz de öyle yaptık, çünkü Başakşehir'in 8 puan gerisindeydik. İnsanların çoğu o saatten sonra şampiyon olacaklarını düşündü ama biz hiç bırakmadık. Çünkü her türlü ihtimalin olduğunu biliyorduk. Puan kaybedeceklerini biliyorduk ve bu gerçekleşince avantaj bize geçti. Avantaj bize geçtikten sonra da şampiyonluğu kaybetmeyeceğimizi biliyorduk. Üzerimize düşeni yaptık ve şampiyon olduk.

GALATASARAY CAMİASINA LAYIK OLACAĞIM
1 yıl daha sözleşmem var ve ilk olarak kulübün ne istediğine bakacağım, onları bekleyeceğim ve ben de duruma göre kendi yolumu çizeceğim. Mutluyum, çalışmaya devam edeceğiz çünkü 2 yılda 3 kupa kazandık ve çok daha fazlasını kazanmak istiyorum. Çünkü buraya geldiğim ilk gün de Galatasaray'ın tarihini bildiğimi ve bu formayla mümkün olduğunda kupa kazanarak kulübün tarihine adımı yazdırmak istediğimi söyledim. Galatasaray çok büyük bir camia, bu büyük formaya layık olmaya çalışacağım.

TERİM ÇOK ÖNEMLİ BİR FİGÜR
Fatih Terim çok deneyimli bir teknik adam, kariyerinde çok kupa var. Ben de ondan çok şey öğrendim. Özellikle oyunu farklı bir yönde oynamayı öğrendim. Hem saha içinde hem de saha dışında ondan çok şey öğrendim. Bu açıdan çok değerli bir isim olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bana çok yardımı oldu.

TAKIM İÇİNDE DENGEYİ SAĞLAMAM GEREKİYOR
Bu genelde oyuna göre değişiyor ancak ben daha çok defansif anlamda takıma katkı sağlamaya çalışıyorum. Çünkü genel olarak savunmada bana ihtiyaçları olduğunu ve oradaki dengeyi sağlamam gerektiğini düşünüyorum. Ancak bazı maçlarda özellikle çıkmak gerektiğini hissediyorum ve ileride neler yapabileceğime bakıyorum. Beşiktaş maçı da böyle bir maçtı ve katkı sağladığım için mutluyum. Gol attığım için de ayrıca sevindiğimi de belirtmeliyim.

HÜCUM HATTINDA GÜÇLÜ BİR TAKIMIZ
Hücum hattında güçlü bir takımız. Özellikle evimizde ofansif olarak çok etkili oynuyoruz ve rakipleri belli bir baskı altına alıyoruz. Ancak deplasmanda genelde daha dikkatli oynuyoruz ve rakibi bekliyoruz. Tabii ekip olarak en hızlı şekilde gole gitmek istiyoruz ama golü ararken bazen açık da veriyoruz. Bu durumda evinde oynayan ekipler de bize karşı fırsat buluyor. Tabii evinde iyi oynuyorlar ve belki bu konuda gelecek yıl kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bence önemli olan evinizde ya da deplasmanda kazanarak sonunda şampiyon olmak.

TÜRKİYE'YE KOLAY ADAPTE OLDUM
Türk kültürü olarak ve genel olarak da buranın havası Brezilya'ya çok benziyor. Bu yüzden uyum konusunda pek sıkıntı yaşamadım. Portekiz'de çok büyük sıkıntı yaşadım çünkü Brezilya'dan sonra ilk kez çıkmıştım. Tabii sonra İngiltere'ye uyum sağlama sorunu yaşadım. Çünkü hem havası, hem de insanı benim alışık olduğumdan çok farklı. Orada çok yağmur yağıyordu ama buraya gelince çok kolay uyum sağladım. Hem Türkler, hem de Brezilyalılar çok sıcak insanlar.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0