Galatasaray - Beşiktaş derbisini ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Süper Lig'de son dört haftaya girilirken sezonun en önemli maçlarından birisinde Galatasaray, evinde Beşiktaş'ı ağırlayacak. Geçtiğimiz hafta Konya deplasmanında 2 puan bırakan Fatih Terim'in öğrencileri, taraftarının da desteğiyle ezeli rakibini yenerek şampiyonluk yarışında bir adım öne geçmek istiyor. Ligin ikinci yarısında kaybetmeyen iki ezeli rakip, şampiyonluk yolunda birbirini taca atmak için Ali Sami Yen Arena'da kozlarını paylaşacak. Peki, Galatasaray - Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Maç öncesi tüm detaylar, maç günü özel paylaşımlar ve maçın canlı skor takibi FCN Blog'un sosyal medya hesaplarında olacak!

Galatasaray - Beşiktaş derbisini ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
5 Mayıs Pazar günü saat 19:00'da Türk Telekom Stadı'nda oynanacak mücadele beIN SPORTS HD 1 kanalından canlı yayınlanacak. Ayrıca bu dev derbinin tüm detayları, canlı anlatımı ve skor takibi de FCN Blog'un sosyal medya hesaplarında olacak! 

Dev derbi öncesinde Galatasaray'da sakatlığı geçen ve takımdan ayrı düz koşulara başlayan Marcao'nun durumu belirsizliğini korurken başka herhangi bir eksik bulunmuyor. Beşiktaş'ta sakatlığı sebebiyle Medel forma giyemeyecek. Süper Lig'de geride kalan 30 hafta sonunda 60 puan toplayan Galatasaray ikinci, 59 puan toplayan Beşiktaş ise üçüncü sırada bulunuyor. Fatih Terim'in öğrencileri bu sezon ligde 17 galibiyet - 9 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde etti.

Derbide gözler Muslera ve Karius'da
Süper Lig'de şampiyonluk düğümünün bir adım daha çözüleceği dev derbide gözler hiç kuşkusuz iki takımın yıldız kalecilerinde olacak. Kaybeden takımın sadece derbiyi değil, şampiyonluk umutlarını da kaybedeceği maçın kaderini tecrübeli eldivenler belirleyecek. Galatasaray'ın kalesini koruyan Fernando Muslera bu sezon 30 lig maçında 29 gol yerken, Beşiktaş'ın kalecisi Loris Karius forma giydiği 26 lig maçında kalesinde 32 gol gördü. Bu sezon başında Liverpool’dan Beşiktaş’a katılan Alman kaleci, ikinci kez Galatasaray derbisi heyecanı yaşayacak. Sezonun ilk yarısında Vodafone Park’ta oynanan maçta kalelerde Muslera ile Karius bulunuyordu. 

Galatasaray'ın takım kaptanlığını da yapan Uruguaylı file bekçisi de 19. defa Beşiktaş derbilerinde görev alacak. Fernando Muslera bugüne kadar Beşiktaş'a karşı oynadığı 18 derbide kalesini 7 kez gole kapatırken, toplamda ise 19 gol yedi. 

Fernando Muslera ile Selçuk İnan Beşiktaş derbisi kaçırmadı
Galatasaray'da takım kaptanları Selçuk İnan ve Fernando Muslera bugüne kadar 18 maç ile Beşiktaş'a karşı en fazla forma giyen futbolcular konumunda bulunuyor. Süper Lig'de sezonun 31.haftasında evinde Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Galatasaray'da tabir-i caizse derbi kaçırmayan ikili, transfer oldukları 2011-12 sezonundan beri tüm derbilerde görev yaptı. Muslera ve Selçuk oynadıkları 18 derbinin 9'unu kazanırken, 5 kez mağlubiyet ve 4 kez beraberlik yaşadı. 

Galatasaray bu süre zarfı içerisinde 2016 yılında TFF Süper Kupa'da da normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmada penaltılarda Beşiktaş'ı mağlup ederek kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0